Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκθεση PRESS_Photostories 2023 από την ΕΣΗΕΜΘ

Η έκτη διαγωνιστική έκθεση φωτορεπορτάζ που διοργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης περιλαμβάνει 95 φωτογραφίες εξιστορούν το 2022 με στιγμές παγωμένες στο χρόνο που σημαίνουν πολύ περισσότερα απ΄ όσα απλά δείχνουν. Η νέα γενιά φωτορεπόρτερ που τα έργα της εκτίθενται στο #PRESS_photostories διακρίνεται πλέον και στο εξωτερικό.

Ένα μωσαϊκό εικόνων, με ψηφίδες τις φωτογραφίες που τράβηξαν το 2022. 52 φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι εκτίθενται στο ισόγειο του κέντρου αρχιτεκτονικής του δήμου Θεσσαλονίκης. 95 από τις 400 που συμμετείχαν στον έκτο διαγωνισμό #PRESS_photostories είναι τα τεκμήρια της συλλογικής μας μνήμης. To κριτήριο είναι η αρτιότητα της εικόνας σε σχέση με το μήνυμα που προσπαθεί να μεταφέρει

Ο Αλκιβιάδης Κουπίδης πήρε το βραβείο στην πολιτική φωτογραφία με την «αγκαλιά»

Ο Θωμάς Γιωτόπουλος παίρνει τον έπαινο για φωτογράφηση με ντρόουν, έχει όμως και την κορυφαία διάκριση στην κατηγορία κοινωνία με τη φωτογραφία από την κηδεία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη.

Πολυνίκης αναδείχτηκε ο Γιώργος Βιτσαράς με ένα βραβείο και δύο επαίνους ενώ ο Αχιλλέας Χήρας απέσπασε το βραβείο στην κατηγορία πολιτισμός.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 3 Μαΐου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More