Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκτακτη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ ζητά το Κίεβο με αφορμή τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές

Η Ουκρανία θα ζητήσει την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να συζητηθούν οι ρωσικές επιθέσεις εναντίον υποδομών παραγωγής ενέργειας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η δολοφονία πολιτών και η καταστροφή πολιτικών υποδομών είναι τρομοκρατικές ενέργειες. Η Ουκρανία θα εξακολουθήσει να ζητάει μια αποφασιστική απάντηση από τον κόσμο σε αυτά τα εγκλήματα», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ουκρανός πρόεδρος.

I have instructed our Ambassador to the UN to request an urgent meeting of UNSC following today’s Russian strikes. Murder of civilians, ruining of civilian infrastructure are acts of terror. Ukraine keeps demanding a resolute response of international community to these crimes.

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) November 23, 2022

Η ουκρανική πρωτεύουσα, Κίεβο, βρισκόταν σήμερα (23/11) χωρίς νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα έπειτα από νέα ρωσικά πλήγματα που επηρέασαν και άλλες πόλεις της χώρας.

«Οι Ρώσοι τρομοκράτες προσπαθούν να καταστρέψουν τις εγκαταστάσεις προμήθειας ενέργειας της Ουκρανίας. Σήμερα, εκρήξεις καταγράφηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας», ανέφερε στο Telegram ο αναπληρωτής επικεφαλής της ουκρανικής προεδρίας, Κιρίλο Τιμοσένκο.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μαζική πυραυλική επίθεση από Ρωσία: Εκτεταμένα μπλακ άουτ σε Ουκρανία και Μολδαβία

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More