Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένας Έλληνας πήρε τα μυαλά της Μαριόν Κοτιγιάρ

Είναι αλήθεια πως η βραβευμένη με Όσκαρ γαλλίδα ηθοποιός Μαριόν Κοτιγιάρ φημίζεται για την αγάπη της στον άντρα της, ηθοποιό και σκηνοθέτη Γκιγιόμ Κανέ. Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Αγάπα με αν τολμάς» ενώ ήταν και οι δυο σε άλλες σχέσεις.

Ο χρόνος πέρασε. Ο Κανέ δοκιμάστηκε και στη σκηνοθεσία με αρκετά μεγάλη επιτυχία. Η Μαριόν κέρδισε Όσκαρ και έδωσε αρκετό χρόνο στην εξέλιξη της διεθνούς της καριέρας. Όντας παντρεμένοι γύρισαν μαζί μια ταινία με θέμα την προβληματική σχέση των σύγχρονων ζευγαριών. Ο ελληνικός τίτλος ήταν παράφραση της τότε του επιτυχίας, εκείνης της ταινίας που τους έφερε κοντά.

Το ζευγάρι Κανέ – Κοτιγιάρ στην ταινία «Μεγάλωσε αν τολμάς» (Rock ‘n Roll)

Στη νέα ταινία του συζύγου της πλέον, την νέα κινηματογραφική περιπέτεια του Αστερίξ που θα δούμε σύντομα και στους Ελληνικούς κινηματογράφους, υποδύεται την Κλεοπάτρα. Βάση σεναρίου, η σχέση της με τον Ιούλιο Καίσαρα περνάει κρίση, καθώς τον αφορά μόνο ο πόλεμος και όχι ο έρωτας. Θέλοντας να του εξιτάρει το αίσθημα της ζήλιας, βρίσκει έλληνα εραστή που τον αποκαλεί «ταμπάσκο», γιατί είναι τόσο καυτός. Υπό τους ήχους του Ζορμπά του Μίκη Θεοδωράκη, θα παραδοθεί στο νέο της έρωτα εξεγείροντας τον Αυτοκράτορα που θα της πει πως δεν πρέπει ο νέος της εραστής να της «Τζα το τζίκι της» (λογοπαίγνιο με το Τζατζίκι).

Η ταινία έχει και άλλα ελληνικού ενδιαφέροντος αστεία. Το πιο διασκεδαστικό όλων είναι ότι ο Κανέ, στον ρόλο του Αστερίξ, ερωτεύεται άλλη γυναίκα και η Μαριόν, στον ρόλο της Κλεοπάτρας, έχει σύντροφο και εραστή.

Επίσης, γνωστά προϊόντα αποκτούν γαλατική κατάληξη (σάνδαλα Λαμπουτίζ, Αμφορείς με το άρωμα J’ Adore και σαπούνια -με ποια άλλη;- την Κλεοπάτρα).

Η ταινία βγαίνει στους κινηματογράφους στις 2 Φεβρουαρίου (ταυτόχρονα με την Γαλλία) και ο ελληνικός τίτλος είναι «Αστερίξ και Οβελίξ: Στο δρόμο για την Κίνα».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More