Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Γεωργία: Μειωμένη παραγωγή της γραβιέρας Νάξου λόγω έλλειψης γάλακτος – Σκέψεις για δημιουργία συνεταιριστικού στάβλου

Κτηνοτρόφοι και στη Νάξο αναγκάζονται, λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής, να κλείσουν τις μονάδες τους, να σφάξουν τα ζώα τους και να φύγουν από το επάγγελμα.

Αυτό έχει σαν συνέπεια να παραλαμβάνει λιγότερες ποσότητες γάλακτος η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού και να μειωθεί από 15 έως 20% η παραγωγή της περίφημης γραβιέρας Νάξου. Η ΕΑΣ, για να αυξηθεί η ζώνη γάλακτος, σχεδιάζει τη δημιουργία συνεταιριστικού στάβλου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ του ΕΡΤNEWS

Κασέρι ΠΟΠ Ξάνθης: Τα μυστικά της υπέροχης γεύσης του

Εδώ και 51 χρόνια, ο τυροκόμος Δημήτρης Χατζηϊωαννίδης παρασκευάζει κασέρι από νωπό γάλα και μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά της νοστιμιάς του. Όπως λέει στη Βασιλική Μαχαίρα, η διαφορά στο δικό του κασέρι, που είναι Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, έγκειται στο ότι το συγκεκριμένο προϊόν – από την παρασκευή του έως την ώρα της κατανάλωσής του – συνεχίζει να «ωριμάζει». Έτσι η γεύση του είναι διαφορετική από μέρα σε μέρα. Θυμίζει δηλαδή ένα καλό κρασί που όσο παλαιώνει τόσο πιο γευστικό γίνεται!

Εξαπόλυση στείρων αρσενικών κουνουπιών «τίγρης»

Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο με την εξειδικευμένη γνώση του παρέχει υπηρεσίες που το καθιστούν θεματοφύλακα της ποιότητας, της ασφάλειας και της αειφορικής ανάπτυξης στη γεωργία με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο. Σε συνεργασία με το Δήμο Μαρκοπούλου υλοποιεί ενα πιλοτικό πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών «τίγρης», χρησιμοποιώντας αρσενικά κουνούπια που έχουν στειρωθεί στο εργαστήριο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More