Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Γεωργία: Στην Ελασσόνα πάντρεψαν τη φέτα με το κρασί

Από τους πιο φίνους γευστικούς συνδυασμούς θεωρείται το τυρί με το κρασί. Ταξιδεύει τις αισθήσεις και σαγηνεύει με την επίγευσή του.

Στην Ελασσόνα όμως, το πήγαν ένα βήμα πιο πάνω. “Πάντρεψαν”τα δυο αυτά προϊόντα, τη φέτα ΠΟΠ και το κόκκινο κρασί από βιολογικούς αμπελώνες, και το αποτέλεσμα ήταν ασυναγώνιστο.

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ του ΕΡΤNEWS: 

Σε τροχιά διεθνούς ανάπτυξης η μαζική εκτροφή εντόμων: μια καλή εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης

Λιχουδιά για τα κοτόπουλα δείχνουν να είναι τα έντομα ως ζωοτροφή, ενώ έρευνες γίνονται στουςχοίρους και τις τσιπούρες από το Εργαστήριο Εντομολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τη σύμπραξη και άλλων Πανεπιστημίων. Τα έντομα, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελούν θαυμάσια πηγή πρωτεΐνης και μάλιστα συγκεκριμένα είδη, μπορούν να καταναλωθούν και από τον άνθρωπο.

Επιβεβλημένος ο συχνός έλεγχος στα ζώα για παράσιτα

H υγεία των ζώων και η παραγωγικότητά τους αποτελούν ζητούμενο για τους κτηνοτρόφους. Σε έρευνα του ΕΛΓΟ – Δήμητρα σε εκτροφές στη Δυτική Μακεδονία, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, διαπιστώθηκε μεγάλο επίπεδο μόλυνσης, από γαστρεντερικά παράσιτα, σε ζώα, χωρίς οι κτηνοτρόφοι να γνωρίζουν ότι αυτά νοσούν. Οι συστηματικοί έλεγχοι, λένε οι ειδικοί, θα πρέπει να αποτελούν ρουτίνα σε όλες τις εκτροφές.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More