Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Κόσμος: «Αξιοθρήνητη» χαρακτηρίζει την παρένθετη μητρότητα το Βατικανό

Με μια χάρτα 20 σελίδων η Αγία Έδρα του Βατικανό χαρακτηρίζει «αξιοθρήνητη» και «σοβαρή παραβίαση της αξιοπρέπειας της γυναίκας και του παιδιού», την παρένθετη μητρότητα, η οποία πρέπει να μετατραπεί σε οικουμενικό αδίκημα.

Το γραφείο δογμάτων εξέδωσε τη διακήρυξη για την αξιοπρέπεια που επεξεργαζόταν εδώ και πέντε χρόνια και έρχεται μόλις 4 μήνες μετά την ευλογία των ομόφυλων ζευγαριών, η οποία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στους συντηρητικούς επισκόπους.

Το Βατικανό επανέλαβε την απόρριψη της «θεωρίας του φύλου», δηλαδή στην ιδέα ότι το βιολογικό φύλο μπορεί να αλλάξει.

Η διεθνής κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ χαρακτηρίζει επικίνδυνη τη νέα απόφαση του Βατικανού εκφράζοντας ανησυχίες ότι στο όνομα αυτής αυτή μπορεί να διαπραχθούν αδικήματα.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤNEWS

Ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ  εξέφρασε δημοσίως τον ενθουσιασμό του από το πώς ερμήνευσε η Μπιγιόνσε το τραγούδι «Blackbird». Το τραγούδι προέρχεται από το White Album των Beatles και ο ίδιος εκτιμά ότι πρόκειται για μια υπέροχη εκδοχή που ενισχύει το μήνυμα πολιτικών δικαιωμάτων που τον ενέπνευσε να γράψει το τραγούδι εξαρχής. Η υπέροχη φωνή και η αιρετική προσωπικότητα της Έϊμι Γουάινχαουζ ζωντανεύουν στην ταινία για τη ζωή της, με τίτλο “Back to Black” που βγαίνει την Πέμπτη στις κινηματογραφικές αίθουσες παγκοσμίως.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More