Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Κόσμος: Επίδειξη ισχύος του Κιμ Γιονγκ Ουν με την κόρη του στο πλευρό του

Η Βόρεια Κορέα οργάνωσε μια νυχτερινή στρατιωτική παρέλαση, κάνοντας επίδειξη δύναμης για να γιορτάσει τα 75 χρόνια από την ίδρυση του στρατού της.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, σε αυτή την παρέλαση παρουσιάστηκε ο μεγαλύτερος μέχρι σήμερα αριθμός διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Hwasong-17, που μπορούν να χτυπήσουν οπουδήποτε στον κόσμο με πυρηνική κεφαλή. Στην παρέλαση έκανε ακόμη μία δημόσια εμφάνιση η εννιάχρονη κόρη του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Τζου Ε, με τους αναλυτές να εικάζουν πως πιθανότατα θα είναι η διάδοχος του πατέρα της στην εξουσία. Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της κόρης του Κιμ Γιονγκ Ουν έγινε το Νοέμβριο, όταν πατέρας και κόρη επιθεώρησαν το πεδίο εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 

Σε Λονδίνο, Παρίσι και Βρυξέλλες περιοδεύει ο Ουκρανός Πρόεδρος, στο δεύτερο ταξίδι του στο εξωτερικό μετά την ρωσική εισβολή. Ο Ζελένσκι θα ασκήσει πιέσεις για όπλα, πολεμικά αεροσκάφη και την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η DISNEY ΑΠΟΛΥΕΙ 7.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά το γεγονός ότι ο όμιλος Disney κατέγραψε αυξημένα έσοδα πάνω από 23 δισ. δολάρια για το 2022, ο γενικός διευθυντής Μπομπ Aιγκερ ανακοίνωσε ότι θα «μειώσει» το προσωπικό του κατά περίπου 7.000 θέσεις, προκειμένου να κάνει εξοικονόμηση κόστους και να βελτιώσει την κερδοφορία ιδίως στις πλατφόρμες streaming του αμερικανικού γίγαντα της ψυχαγωγίας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Βάνα Κουτρουλού

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More