Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Κόσμος: «Εσείς το λέτε αυτό ισότητα;» Χιλιάδες γυναίκες στην Ισλανδία απεργούν για ίσες αμοιβές

Στην Ισλανδία, χιλιάδες γυναίκες σε όλη τη χώρα απέργησαν για ένα 24ωρο με αίτημα την κατάργηση της ανισότητας. Διαμαρτύρονται για το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των φύλων, αλλά και την έμφυλη βία.

Στο πλευρό τους η πρωθυπουργός της χώρας, η οποία είχε δηλώσει ότι δεν θα εργαστεί την ημέρα της απεργίας σε ένδειξη αλληλεγγύης. Να παρακολουθήσουμε το βίντεο της Φοίβης Πετροπούλου. 

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤNEWS:

– Οδοιπορικό της ΕΡΤ σε ισραηλινή πόλη 25.000 κατοίκων στα σύνορα με τον Λίβανο, που πλέον είναι έρημη! 

Στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, χιλιάδες κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τις πόλεις υπό την απειλή των πυρών της Χεζμπολάχ, που κλιμακώνει τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ.

Ο Κώστας Καντούρης και οι τεχνικοί της ΕΡΤ, Γιάννης Παρίσης και Γιάννης Παπαχρήστος πραγματοποίησαν οδοιπορικό στην Κιριατ Σμονα, μια πόλη 25.000 κατοίκων που πλέον είναι έρημη.

– Με ένα φιλί και μια συμφωνία, που περιέχει και τη μείωση του εβδομαδιαίου εργασιακού ωραρίου, ο Πέδρο Σάντσεθ και η Γιολάντα Ντίαθ σφράγισαν τη συνεργασία των παρατάξεων τους για τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ισπανία.

Στην Ισπανία, πιο κοντά παρά ποτέ στο σχηματισμό κυβέρνησης βρίσκονται το σοσιαλιστικό κόμμα και ο αριστερός συνασπισμός Sumar, την ώρα που οι διαβουλεύσεις και με άλλα μικρότερα κόμματα είναι σε εξέλιξη. Μάλιστα, οι επικεφαλής των δύο κομματικών σχηματισμών Πέδρο Σάντσεθ και η Γιολάντα Ντίαζ σφράγισαν τη συνεργασία τους με μία κυβερνητική συμφωνία που, ανάμεσα σε άλλα, περιλαμβάνει τη μείωση των ωρών εργασίας… σε 37,5 την εβδομάδα. Μετά τις σκανδιναβικές χώρες, η μείωση του εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας φαίνεται ότι έρχεται και στη νότια Ευρώπη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More