Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Κόσμος: Η Τζακάρτα βυθίζεται – Η κυβέρνηση στηρίζει τις ελπίδες της στα μανγκρόβια

Η Τζακάρτα βυθίζεται. Χωρίς τις απαραίτητες υποδομές μεγάλο τμήμα της πόλης κινδυνεύει έως το 2050 να βρεθεί κάτω από το νερό.

Τα σχέδια για την δημιουργία φράγματος που θα την προστατεύει από την θάλασσα είναι χρονοβόρα και πολυδάπανα. Παράλληλα με την αμφιλεγόμενη  μεταφορά της πρωτεύουσας στο Βόρνεο η κυβέρνηση της Ινδονησίας στηρίζει  πολλές ελπίδες στην αναδάσωση των μανγκρόβιων.  

Τα μανγκρόβια δάση που ευδοκιμούν στην Ινδονησία είναι απαραίτητα  για τη διατήρηση της ισορροπίας του φυσικού της περιβάλλοντος και της θαλάσσιας ζωής που αναπτύσσεται προστατευμένη από τις ρίζες τους. Οι αρχές του πάρκου σε συνεργασία με επιχειρηματίες του ήπιου τουρισμού προωθούν την επέκταση του δάσους φυτεύοντας  βλαστούς μανγκρόβιων και με τη βοήθεια εθελοντών.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤNEWS:

ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗ ΧΑΒΑΗ 

Στη Χαβάη, στους 93 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από τις καταστροφικές πυρκαγιές, με τις Αρχές να εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι ο αριθμός θα αυξηθεί καθώς συνεχίζονται οι έρευνες στις στάχτες της Λαχαϊνα. Βροχή οι επικρίσεις για τον τρόπο χειρισμού μιας από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές στην πρόσφατη ιστορία του αμερικανικού αρχιπελάγους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More