Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Κόσμος: Μαίνεται ο καύσωνας στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Ο καύσωνας μαίνεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο, την τελευταία εβδομάδα του χειμώνα για τη βραζιλιάνικη μεγαλούπολη.

Οι κάτοικοι, που είναι αντιμέτωποι με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 38 βαθμούς, ψάχνουν τρόπους για να δροσιστούν!

Ακόμα πιο δύσκολη είναι η κατάσταση για όσους ζουν στις φαβέλες. Εκατοντάδες κάτοικοι στην παραγκούπολη “Πάρκε Εσπεράνσα” συνωστίζονται καθημερινά σε πισίνα για λίγη δροσιά. Το Ρίο, όπως και άλλες πόλεις της χώρας, βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό εδώ και μία εβδομάδα. Η πρωτοφανής για την εποχή ζέστη αναμένεται να κρατήσει έως τα μέσα της εβδομάδας.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤNEWS

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ: ΣΕ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΝΤΙΟ

Προς λήξη η απεργία η απεργία των σεναριογράφων του Χόλιγουντ μετά την προκαταρκτική συμφωνία του συλλόγου τους με τα αμερικανικά στούντιο.

Στην ανακοίνωση του το Σωματείο των σεναριογράφων προειδοποιεί τα μέλη του να μην επιστρέψουν στην εργασία τους προτού οι δύο πλευρές επικυρώσουν επίσημα τη νέα τριετούς διάρκειας συμφωνία, η οποία ρυθμίζει τα οικονομικά αιτήματα, κυρίως όμως ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την τεχνητή νοημοσύνη.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απεργία που έχει επηρεάσει το Χόλιγουντ εδώ και δεκαετίες. Έχει αναβάλει τις περισσότερες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές κι έχει κοστίσει στην οικονομία της Καλιφόρνια τρισεκατομμύρια δολάρια. Παρόμοια αιτήματα με τους σεναριογράφους έχουν και οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ, οι οποίοι συνεχίζουν τη δική τους απεργία διαρκείας.

ΤΑΝΓΚΟ: Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Στα παλιά καφέ της ΝΑ συνοικίας του Μπουένος Άιρες όπου γεννήθηκε το τάνγκο από Ιταλούς μετανάστες τον 19ο αιώνα η ατμόσφαιρα είναι μοναδική . Στο  «Μπαρ Μαργαριτάρι» που άνοιξε πριν από 140 χρόνια, ταλαντούχοι χορευτές σαγηνεύουν με τις κινήσεις τους το κοινό.  

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More