Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Κόσμος: Στην Βενεζουέλα, ανήλικα παιδιά εργάζονται σε αυτοσχέδια ορυχεία

Η Βενεζουέλα διέρχεται μια σοβαρή οικονομική κρίση από το 2013, για την οποία οι ειδικοί κατηγορούν την πολιτική κακοδιαχείριση, τις αμερικανικές κυρώσεις και την υπερβολική εξάρτηση από τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου της.

Στο ζοφερό αυτό περιβάλλον, μικρά παιδιά στην πλούσια σε κοιτάσματα ΝΑ πλευρά της χώρας, αντί να πηγαίνουν στο σχολείο, ρίχνονται στην άγρα του χρυσού.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤNEWS:

Σουδάν

Στο Σουδάν, περισσότερα από 1.200 παιδιά κάτω των πέντε ετών έχουν χάσει τη ζωή τους από ιλαρά και υποσιτισμό στους εννέα προσφυγικούς καταυλισμούς της χώρας από τον περασμένο Μαϊο και μετά ενώ δεκάδες χιλιάδες άλλα  κινδυνεύουν να πεθάνουν μέχρι το τέλος του χρόνου, ανακοίνωσε ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών. Πρόκειται για προσφυγόπουλα  από την Αιθιοπία και το Νότιο Σουδάν.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εκτός από 3.100 ύποπτα κρούσματα ιλαράς αναφέρθηκαν επίσης κατά την ίδια περίοδο  περισσότερα από 500 ύποπτα κρούσματα χολέρας σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς και κρούσματα δάγκειου πυρετού και ελονοσίας.  

«Ο κόσμος έχει τα μέσα και τα χρήματα για να αποτρέψει καθέναν από αυτούς τους θανάτους που συνδέονται με την ιλαρά ή τον υποσιτισμό», ανέφερε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, απευθύνοντας έκκληση στη διεθνή κοινότητα για παροχή βοήθειας.

Νότια Αφρική

Στη Νότια Αφρική, λουόμενοι απελευθέρωσαν και κατ` αυτόν τον τρόπο διέσωσαν μικρές φώκιες, που είχαν πιαστεί σε δίχτυα. Τρέχοντας απευθείας προς τη θάλασσα απολαμβάνοντας την ελευθερία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More