Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Οικονομία: Μέσω κάρτας η καταβολή των κοινωνικών επιδομάτων

Σημαντική επιδείνωση, που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, κατέγραψε το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον πρόδρομο δείκτη που καταρτίζει η Sentix.

Ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις -22,5 μονάδες έναντι -17 μονάδων τον Ιούνιο. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο του δείκτη από τον Νοέμβριο του 2022.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών έφτασε στις -20,5 μονάδες έναντι -15,8 μονάδων τον Ιούνιο, σε χαμηλό επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2022.

Σε αντίστοιχο χαμηλό έφτασε και ο δείκτης προσδοκιών, που διαμορφώθηκε στις -24,5 μονάδες έναντι -18,3 μονάδων τον Ιούνιου.

 «Η κατάσταση στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του ευρώ, παραμένει ιδιαίτερα δραματική. Και δεν φαίνεται να υπάρχει βελτίωση στον ορίζοντα σύμφωνα με την Sentix. Με εξαίρεση τις ΗΠΑ, οι οποίες συνεχίζουν να αντιστέκονται στην παγκόσμια ύφεση, υπάρχουν μόνο αρνητικές εξελίξεις να αναφέρουμε σε όλους τους τομείς» σημειώνεται στην έκθεση.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι δείκτες αποτυπώνουν εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας. 

Στις αγορές με 15ετες ομόλογο βγήκε σήμερα η Ελλάδα. Πρόκειται για την πρώτη έκδοση μετά τις εκλογές.

Οι τραπεζικές και οικονομικές εξελίξεις σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο τίθεται στο επίκεντρο των συζητήσεων του συνεδρίου FinForum 2023 που πραγματοποιείται σήμερα.  Προσκεκλημένοι εκτός από Υπουργούς και στελέχη οργανισμών και τραπεζών είναι και εκπρόσωποι οίκων αξιολόγησης και μάλιστα τη στιγμή που η επενδυτική βαθμίδα δεν φαίνεται να απέχει πολύ.

Αλλαγές δρομολογούνται στον τρόπο που θα καταβάλλονται τα περισσότερα επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ και την Δημόσια υπηρεσία Απασχόλησης. Ήδη έχει αρχίσει η προετοιμασία σε συνεργασία με τις Τράπεζες για καταβολή των επιδομάτων μέσω προπληρωμένης κάρτας.

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΠΕΚΑ – ΔΥΠΑ

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ

Πληρωμή μέσω προπληρωμένης κάρτας

Όριο ανάληψης μετρητών

Κίνητρα χρήσης κάρτας για συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες

ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

 ΟΠΕΚΑ

Παιδιού, γέννησης, αναδοχής, βοηθήματα μητέρων ασφαλισμένων ΟΓΑ κ.α.

ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

  ΔΥΠΑ

Ανεργίας, μακροχρόνια άνεργων, επίσχεσης, διαθεσιμότητας κ.α.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More