Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Οικονομία: Στα 2,2 δισ. € η χρηματοδοτική στήριξη της ΕΤΕπ στην Ελλάδα το 2022

Τα 2,2 δισ. ευρώ άγγιξε το 2022 η χρηματοδοτική στήριξης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα για φιλικά προς το κλίμα έργα. Η κλιματική δράση και η περιβαλλοντική βιωσιμότητα αντιστοιχούσαν στο 65% του συνόλου της χρηματοδοτικής δραστηριότητας του Ομίλου, ποσοστό που ισοδυναμεί με 1,4 δισ. ευρώ. 

Στο χαμηλότερο επίπεδα των τελευταίων 8 εβδομάδων υποχώρησε ο χρυσός χάνοντας ένα σημαντικό μέρος των μεγάλων κερδών που σημείωσε από τις αρχές του έτους. 
Η πτώση του κίτρινου μετάλλου ενισχύθηκε μετα την δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), που δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο κύκλος αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων δεν έχει κλείσει. Η τιμή του χρυσού υποχώρησε στα 1.827 δολάρια ανά ουγγιά καταγράφοντας μηνιαίες απώλειες της τάξης του 5%. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 5 Ιανουαρίου. 

Τέλος και στην αναμονή εντός των υποκαταστημάτων του ΕΦΚΑ βάζει η τοποθέτηση υπαλλήλων υποδοχής και ροής που κατευθύνουν τους ασφαλισμένους στην αρμόδια υπηρεσία προκειμένου να διεκπεραιωθεί γρήγορα η υπόθεσή τους ενώ και η ψηφιοποίηση των αρχείων του ΕΦΚΑ που βρίσκεται στην τελική ευθεία φέρνει πιο κοντά την ολοκληρωμένη ψηφιακή απεικόνιση του ασφαλιστικού βίου των εργαζομένων.
Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν το χρέος τους σε έως 120 μηνιαίες δόσεις, με διαγραφή  τόκων και προσαυξήσεων έχουν χιλιάδες δανειολήπτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία είχαν πάρει δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου προβλέπει  νομοθετική διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή. 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More