Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Οικονομία – UBS: Ανεβάζει τον πήχη για την ελληνική οικονομία

Η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να εκπλήσσει θετικά με τις οικονομικές της επιδόσεις το 2023, τα ομόλογά της αλλά και τις τράπεζές της, εκτιμά η ελβετική τράπεζα UBS. Μάλιστα προχωρά στην προς τα πάνω αναθεώρηση της εκτίμησης της για το ρυθμό ανάπτυξης φέτος στο 3 από 2,5% που ήταν η τελευταία πρόβλεψη.

Όσον αφορά την πορεία απόδοσης των ελληνικών ομολόγων, η UBS εκτιμά ότι η μείωση του  spread έναντι των γερμανικών ομολόγων από την αρχή του έτους, οφείλεται κυρίως σε μακροοικονομικούς θεμελιώδεις παράγοντες. Η ελβετική τράπεζα προβλέπει μάλιστα ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί ελλείψει οποιασδήποτε αναζωπύρωσης του πολιτικού κινδύνου λόγω των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα.

Μετά από περίπου 3,5 μήνες ολοκληρώθηκαν οι γεωφυσικές έρευνες απεικόνισης του υπεδάφους στη Δυτική και νοτιοδυτική Κρήτη για τον εντοπισμό δυνητικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου.   

Την Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το Μarket Pass, την οικονομική ενίσχυση για αγορές ειδών διατροφής, η οποία θα διαρκέσει από το Φεβρουάριο έως και τον Ιούλιο. Με βάση το χρονοδιάγραμμα, οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση έως τις 15 Μαρτίου.

Μία άτυπη σύνοδος κορυφής πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα. Όλοι οι θεσμικοί παράγοντες της παγκόσμιας ναυτιλίας συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν για τις προκλήσεις του κλάδου με επίκεντρο την απανθρακοποίηση, την έλλειψη προσωπικού και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More