Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Παιδεία: Tο ΕΡΤNEWS στο εργαστήριο R-NanoLab του ΕΜΠ

Το τελικό στάδιο της παραγωγής ινών άνθρακα πραγματοποιείται στο τελευταίας τεχνολογίας εργαστήριο Προηγμένης Κατασκευαστικής και Επιφανειακών Τροποποιήσεων της Σχολής Χημικών Μηχανικών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Το εργαστήριο R-NanoLab αξιοποιεί ανακυκλωμένο πλαστικό, το οποίο ενισχύει με νανοϋλικά και ίνες άνθρακα, προκειμένου να παράξει νήματα τρισδιάστατης εκτύπωσης με νέες ιδιότητες.

Η συγκεκριμένη ερευνητική ομάδα παρέχει υπηρεσίες στην ελληνική βιομηχανία και συνεργάζεται με ινστιτούτα και εταιρείες του εξωτερικού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΕΝΘΕΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑ

Το τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατασκεύασε τρισδιάστατα εκθέματα αντίγραφα των πραγματικών και τα τοποθέτησε σε δυο μουσεία στη Λέσβο.

Η Αναστασία Σπυριδάκη μίλησε με καθηγητές του πανεπιστημίου Αιγαίου και μας εξηγούν πως οι έξυπνες αυτές συσκευές, προσαρμοσμένες απόλυτα στο περιβάλλον των μουσείων, προστατεύουν τα εκθέματα από περιβαλλοντικές απειλές.

Σε συνέχεια του διαγωνιστικού μέρους των Βιβλιοδρομιών μαθητές από τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και της Γερμανίας βραβεύτηκαν σε μία λαμπερή βραδιά στο μουσείο Μπενάκη.

Απώτερος σκοπός του διαγωνισμού είναι να καλλιεργηθεί η συνήθεια στα παιδιά από μικρή ηλικία να διαβάζουν λογοτεχνικά έργα, να γνωρίσουν διαφορετικούς πολιτισμούς και διαχρονικές αξίες ζωής, να αναπτύξουν το αίσθημα της ευγενούς άμιλλας, αλλά και να προσεγγίζουν σφαιρικά ποικίλες θεματικές.

Η μικρασιατική καταστροφή αποτέλεσε την θεματική των φετινών βιβλιοδρομιών, ενώ στο επίκεντρο του 25ου διαγωνισμού θα τεθεί το ζήτημα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΛΙΝΑ ΚΟΛΥΒΑ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More