Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Προσβασιμότητα: Ένας «γλυκός» σκύλος που σώζει ζωές

Τη Σοφία Κατσάτου την βρίσκεις συνέχεια με ένα αξιαγάπητο σκύλο δίπλα της, τη Σούγκαρ. Η Σούγκαρ, δεν της προσφέρει μόνο τη συντροφιά της αλλά έχει εκπαιδευθεί να ανιχνεύει το επίπεδο σακχάρου στο αίμα της καθώς η Σοφία είναι διαβητική.

Είναι μία γυναίκα, εργαζόμενη και μητέρα που προσπαθεί μέρα με την μέρα να περάσει το δικό της μήνυμα γύρω από ταμπού και προκαταλήψεις που βασανίζουν από πολύ μικρή ηλικία μέχρι και την ενήλικη ζωή τους τα άτομα με διαβήτη.

Δείτε ακόμα στο ένθετο για την ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ του ΕΡΤNEWS:

Μια ταινία που σε εισάγει στον κόσμο των διαβητικών

Ο Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας διοργάνωσε μία εκδήλωση για το σακχαρώδη διαβήτη στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Στόχος η ενημέρωση, πρόληψη αλλά και εκπαίδευση των ανθρώπων με διαβήτη. Για τον σκοπό αυτό προβλήθηκε και η ταινία μικρού μήκους “ΖΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ” θέλοντας να ευαισθητοποιήσει πάσχοντες και μη και περνώντας το μήνυμα, ότι θα πρέπει να «υιοθετήσεις» το διαβήτη για να περνάς καλύτερα με αυτόν.

Πως ο διαβήτης από εχθρός μπορεί να γίνει φίλος

Ο Αλέξανδρος Χριστοδούλου είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, τριαθλητής και πατέρας ο οποίος δεν διστάζει να δηλώσει ότι είναι διαβητικός. Για πολλούς ο διαβήτης σημαίνει περιορισμός,όμως ο Αλέξανδρος έχει καταφέρει να τον μετατρέψει σε ελευθερία.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More