Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Προσβασιμότητα: Πως μια τετραπληγική γυναίκα μίλησε μέσα από ένα άβαταρ

Είναι αλήθεια ότι η τεχνολογία και η χρήση τεχνητής νοημοσύνης έχουν ανοίξει το δρόμο για συσκευές που διευκολύνουν τη ζωή των ατόμων με αναπηρία και τους δίνουν ελπίδες για ακόμα καλύτερη ποιότητα ζωής. 

Στο ένθετο ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ του ΕΡΤNEWS βλέπουμε στην πράξη πως ο συνδυασμός κειμένου, συνθετικής ομιλίας και ενός προσωποποημένου άβαταρ δίνει ξανά φωνή, μετά από 18 χρόνια, σε μια γυναίκα που είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτή η τεχνολογία χαράσσει νέα μονοπάτια προς την αποκατάσταση της λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου και της φυσικής κίνησης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Δείτε ακόμα στο ένθετο ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ του ΕΡΤNEWS

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τη ζωή των ατόμων με αναπηρία

Η εξέλιξη της τεχνολογίας, και ιδιαίτερα η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, έχει ανοίξει νέους ορίζοντες στον τομέα της ιατρικής και της ανθρώπινης συνδεσιμότητας. Επιστήμονες στην Ελβετία δημιούργησαν μια “ψηφιακή γέφυρα” που διαβάζει εγκεφαλικά κύματα και ενεργοποιεί μύες μέσω της σπονδυλικής στήλης δίνοντας ελπίδα στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Η ΕΡΤ αποχαιρέτησε το καλοκαίρι με μια μεγάλη «προσβάσιμη» συναυλία

Η ΕΡΤ αποχαιρέτησε το καλοκαίρι με μια μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στον Κήπο του  Ραδιομεγάρου. Περισσότερα από 20 συγκροτήματα μαθητών γυμνασίων και λυκείων απ’ όλη τη χώρα που μετείχαν στην πρωτοβουλία του ERTFLIX ήρθαν στο Ραδιομέγαρο, για να παίξουν μπροστά σε κοινό. Η συναυλία, που είχε τίτλο «Με τις Μπάντες live», πραγματοποιήθηκε σε ένα πλήρως προσβάσιμο περιβάλλον για άτομα με αναπηρία ενώ υπήρξε και ταυτόχρονη διερμηνεία της συναυλίας στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Αν θέλετε να δείτε και να ξαναδείτε τη συναυλία, αναζητήστε τη στο ertflix.gr.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More