Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Τέχνες: Δύο νέα βιβλία από τον Δημήτρη Δημηρούλη και τις εκδόσεις Gutenberg

Kαι μετά το τέλος της πανεπιστημιακής του καριέρας, ο Δημήτρης Δημηρούλης, καθηγητής ιστορίας και θεωρίας της λογοτεχνίας στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Παντείου, συνεχίζει να ασχολείται με όλα όσα αγαπάει – τους μεγάλους ποιητές κατά κύριο λόγο – και να γράφει γι’ αυτούς και το έργο τους επιδιώκοντας να τους φέρει κοντά στο σημερινό αναγνωστικό κοινό. Δύο βιβλία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις εκδόσεις Gutenberg, η απόδοση στα ελληνικά του μείζονος έργου του Ουόλτ Ουίτμαν «Τραγούδι του εαυτού μου» και η πλήρης, αναθεωρημένη και  σχολιασμένη έκδοση της «Πάπισσας Ιωάννας» του Εμμανουήλ Ροΐδη, υπήρξαν αφορμή για τη συνάντησή του με τη Ματίνα Καλτάκη, στο καφέ του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς.

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό στο ΕΡΤNEWS:

Φεστιβάλ Επιδαύρου: «Μήδεια» του Φράνκ Κάστορφ στις 21-22 Ιουλίου

Το Φεστιβάλ Επιδαύρου ξεκινά στις 7 και 8 Ιουλίου με τον «Ιππόλυτο» και στις 14 και 15 Ιουλίου με τις «Σφήκες», δηλαδή με τις 2 καλοκαιρινές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου. Στις 21 και 22 του μηνός σειρά έχει η «Μήδεια» του εικονοκλάστη Γερμανού σκηνοθέτη Φρανκ Κάστορφ. Τι θα δουμε, ουδείς γνωρίζει αφού ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι έχει πολλές ιδέες, που δεν ξέρει ποια μορφή θα πάρουν τελικά. Στο θίασο, πάντως, συμμετέχουν καλοί ηθοποιοί: η Σοφία Κόκκαλη, ο Νικόλας Χανακούλας, η Ευδοκία Ρουμελιώτη, ο Αινείας Τσαμάτης, η Αγγελική Παπούλια, η Στεφανία Γουλιώτη και η Μαρία Ναυπλιώτου. 

Πασπαλά και Βασιλικός στο Ηρώδειο, Στέρεο Νόβα στην Πλατεία Νερού

Γνωρίζει καλά την αμερικανική μουσική του 20ου αιώνα η Έλλη Πασπαλά, δεδομένου ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ν. Υόρκη. Στο Ηρώδειο στις 9 Ιουλίου θα την απολαύσουμε σε μία επιλογή εξαιρετικών τραγουδιών, συνοδεία 12 μουσικών, ενός κουαρτέτου πνευστών και ενός κουαρτέτου εγχόρδων, με σολίστ στα σαξόφωνα τον Ντέιβιντ Λυντς, τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο, τον Πέτρο Κλαμπάνη στο κοντραμπάσο και τον Γιάννη Αγγελόπουλο στα τύμπανα. Στη συναυλία συμμετέχει και ο αγαπημένος από τους Raining Pleasure, Vassilikos. 

Οι Στέρεο Νόβα στην Πλατεία ΝερούΚι από το Ωδείο Ηρώδου Αττικού στην Πλατεία Νερού, όπου το Σάββατο 15 Ιουλίου θα συναντηθούμε και πάλι με τους Στέρεο Νόβα. Η συναυλία συμπίπτει με την συμπλήρωση 30 χρόνων από τον πρώτο δίσκο τους, το Ντισκολάτα, που σφράγισε την ηλεκτρονική μουσική στη χώρα μας την δεκαετία του ‘90. Ο Κωνσταντίνος Β και ο Μιχάλης Δ θα ερμηνεύσουν αγαπημένα κομμάτια από τους παλιούς δίσκους τους τους αλλά και τραγούδια από το καινούργιο τους single, που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Το οπτικοακουστικό μέρος έχει αναλάβει ο Νίκος Πατρελάκης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΤΙΝΑ ΚΑΛΤΑΚΗ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More