Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Τουρισμός: Δεντροκκλησιά Αγ. Παϊσίου, ένα εκκλησάκι χτισμένο μέσα σε δέντρο

Οι ταξιδιώτες στην Ήπειρο έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν κάτι πραγματικά μοναδικό. Ένα στολίδι της ευρύτερης περιοχής. Μια δεντροκκλησιά. Εκείνη του Αγίου Παϊσίου, δίπλα στο χωριό της Αγίας Βαρβάρας, λίγα χιλιόμετρα από την Κόνιτσα. Πρόκειται για ένα εκκλησάκι χτισμένο μέσα στον κορμό ενός δέντρου. Ένα δέντρο καμμένο, που ξαναπήρε ζωή κι έγινε πόλος έλξης για επισκέπτες ακόμα και από χώρες του εξωτερικού.

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ του ΕΡΤNEWS:

“mydigitaltourism” – Νέα ψηφιακή πλατφόρμα τουρισμού: Την περαιτέρω ψηφιοποίηση του τουριστικού κλάδου έχει ως στόχο το έργο, συνολικού ύψους 16,3 εκατ. ευρώ, που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση η Κοινωνία της Πληροφορίας. 

Ειδικότερα, προβλέπεται η δημιουργία της πλατφόρμας «mydigitaltourism», η οποία θα «επικοινωνεί», δηλαδή θα διαλειτουργεί με άλλα μητρώα και εφαρμογές του υπουργείου Τουρισμού που βρίσκονται υπό δημιουργία, προκειμένου ό,τι αφορά την τουριστική δραστηριότητα (αδειοδότηση νέων επιχειρήσεων, διερεύνηση καταγγελιών, εξαγωγή στατιστικών στοιχείων) να πραγματοποιείται με ενιαίο τρόπο. 

Προς την κατεύθυνση αυτή, η νέα πλατφόρμα, όπου θα μεταπέσουν τα δεδομένα και οι λειτουργίες του υφιστάμενου Μητρώου Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΜΗΤΕ), θα διαλειτουργεί με μητρώα και συστήματα στα οποία τηρούνται στοιχεία για τις τουριστικές επιχειρήσεις. Κι αυτό προκειμένου το υπουργείο Τουρισμού να έχει αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης για το σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων. Θα αντλούνται και στοιχεία που αφορούν όλες τις νομίμως λειτουργούσες τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ η διαδικασία υποβολής στοιχείων για την αρχική αδειοδότηση ή την ανανέωση της αδειοδότησης αυτών θα παραμείνει αρμοδιότητα των τρίτων συστημάτων. 

Παράλληλα, θα ενταχθεί ο έλεγχος των επιχειρήσεων από τις περιφερειακές ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου στο πλαίσιο της διερεύνησης τυχόν καταγγελιών, που επίσης θα υποβάλλονται μέσω του νέου συστήματος. Ευρύτερα, στόχος της πλατφόρμας «mydigitaltourism» είναι η μείωση των διοικητικών επιβαρύνσεων και η βελτίωση της διαθεσιμότητας έγκαιρων και αξιόπιστων στατιστικών δεδομένων σχετικά με τις τουριστικές οικονομικές δραστηριότητες, αλλά και η παροχή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, τη στιγμή που αυτά θα γίνονται διαθέσιμα από τις επιχειρήσεις σχετικά με τις αφίξεις τουριστών.

Λεωνίδιο, η καρδιά της Τσακωνιάς: Μια ναυτική πολιτεία με νεοκλασικά σπίτια και αρχοντικά στις παρυφές του Πάρνωνα. Η πρωτεύουσα της Τσακωνιάς, το Λεωνίδιο. Μια ζωντανή κωμόπολη που τραβά τον επισκέπτη με το αρχιτεκτονικό της ενδιαφέρον, τις όμορφες κοντινές παραλίες, τη γιορτή της διάσημης τσακώνικης μελιτζάνας, αλλά και τα έθιμα του Πάσχα, που προσφέρουν ένα μαγευτικό θέαμα.
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More