Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένθετο Social Media: Αφιέρωμα στο Tik Tok – Ανασκόπηση με το βλέμμα στο μέλλον

Το 2023 ήταν, για το TikTok, μία χρονιά διαρκούς ανόδου. Ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο χρήστες και βλέπει μπροστά του το Instagram με 1,4 δισ. ως έναν μακροπρόθεσμο στόχο.

Στην ανασκόπηση του έτους, διαπίστωσε πως ήταν μία χρονιά με έμφαση στην ομορφιά, την εκπαίδευση, την κωμωδία και τον αθλητισμό. Ήταν οι τομείς που απογείωσαν τα trends της πλατφόρμας. Και η χρονιά του φωτιστικού Iron Man, ενός παγκοσίως trending video.

Ήταν, φυσικά, μία χρονιά με πολλή μουσική, κάτι εμφανές από την ειδική υπηρεσία που έφτιαξε για να ανταγωνιστεί το Spotify. Και μία χρονιά με μεγάλη έμφαση στις αγορές – περισσότερα γι’ αυτό σε λίγο.

Ήταν άλλο ένα έτος όπου πολλοί ανώνυμοι απέκτησαν κοινό εκατομμυρίων κι έγιναν επώνυμοι χάρη στις αφηγηματικές τους ικανότητες στην πλατφόρμα. Που το πρόθεμα “Tok” μπήκε στο τέλος λέξεων της καθημερινότητας για να σημαδέψει αυτά που τρώμε, που διαβάζουμε, που μαθαίνουμε. Που η ερώτηση: «είδες αυτό το TikTok;» πέρασε στην καθομιλουμένη.

Το @ertnews_official στο TikTok

ΤΟ ERTNEWS είναι στο TikTok, φυσικά. Και σε όλα τα υπόλοιπα social media. Στο TikTok ανεβάζουμε καθημερινά ρεπορτάζ από την επικαιρότητα (τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας) και αφηγηματικά βίντεο από τις εκπομπές μας. Το 2023 ήταν πολύ σημαντικό για εμάς στην πλατφόρμα.

Ξεκινήσαμε, απροετοίμαστοι και με βιασύνη, τη νύχτα του δυστυχήματος στα Τέμπη. Για να δώσουμε ρεπορτάζ από το σημείο σε όσους αναζητούσαν ειδήσεις στην πλατφόρμα για το μεγαλύτερο breaking news της ημέρας. Αυτό που ακολούθησε, ήταν μία χρονιά απανωτών μεγάλων ειδήσεων.

Η επικαιρότητα μας έσπρωξε να ξεπεράσουμε δύο μεγάλα ορόσημα στο TikTok: τους τριάντα χιλιάδες followers και το μισό εκατομμύριο likes. Κι ευχαριστούμε. Υποσχόμαστε πολλά περισσότερα για το 2024.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ / @konstantinosant

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More