Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένταξη του Δήμου Σερβίων στο gov.gr

Ολοκληρώθηκε η ένταξη του Δήμου Σερβίων στο gov.gr, δίνοντας έτσι στους δημότες τη δυνατότητα να αιτούνται ψηφιακά πολλές υπηρεσίες που παλιότερα απαιτούσαν τη φυσική τους παρουσία.

Με μία απλή διαδικασία, μπορούν να συνδεθούν με τους κωδικούς Taxisnet και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στο Δήμο. Το έγγραφο αποστέλλεται στη θυρίδα τους, με δυνατότητα αποθήκευσης ή εκτύπωσης μέσω του gov.gr. Οι  πολίτες έχουν τη δυνατότητα έκδοσης των περισσότερων εγγράφων, ληξιαρχικών πράξεων, πιστοποιητικών και βεβαιώσεων. 

Επιπλέον, ο Δήμος Σερβίων σε συνεργασία με την Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του Δήμου Αθηναίων παρέχει μέσω της πλατφόρμας https://eservices.dservion.gr/login από τον Μάιο του 2020 αρκετές υπηρεσίες στους δημότες σχετικές με τα τμήματα: Εσόδων – Περιουσίας – Ταμείου και Πρωτοκόλλου Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου.

Ο Δήμος Σερβίων, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, δεσμεύεται να προωθήσει την ψηφιακή εξέλιξη, προσφέροντας στους δημότες την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση, καθώς το επόμενο διάστημα αναμένεται η υπογραφή σύμβασης για το έργο «Υπηρεσίες και εφαρμογές Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Δήμο Σερβίων» συνολικού προϋπολογισμού 247.677 ευρώ, μέσω του οποίου θα εγκατασταθούν νέες εφαρμογές, οι οποίες ως τελικό αποτέλεσμα θα έχουν τη διευκόλυνση στην εξυπηρέτηση των δημοτών με ψηφιακό τρόπο, δίνοντας τους τη δυνατότητα να συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες του δήμου χωρίς φυσική παρουσία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More