Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έντονη ενόχληση Ερντογάν για Ιμάμογλου – Μαζικές συγκεντρώσεις συμπαράστασης

Την ενόχληση του Ερντογάν προκάλεσε η αρχηγική εμφάνιση του Εμρέκ Ιμάμογλου, την στιγμή που ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης βλέπει λάθη και παραλείψεις στην απόφαση και ζητάει μεγαλύτερη ποινή κατά του δημάρχου. Ωστόσο, η υπόθεση καταδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι το κράτος δικαίου είναι ανύπαρκτο στην Τουρκία, ενώ ακόμα και οπαδοί του Τούρκου προέδρου θεωρούν την απόφαση κατευθυνόμενη.

Ο πολιτικός σεισμός στην Τουρκία μετά την καταδικαστική απόφαση κατά του Εκρέμ Ιμάμογλου δεν λέει να κοπάσει.

«Δεν θα φοβηθώ ποτέ! Δεν φοβάμαι!», τόνισε ο Εμρέκ Ιμάμογλου, κατά τη διάρκεια της μαζικής συμπαράστασης.

Οι μαζικές συγκεντρώσεις κυριαρχούν στα λιγοστά ελεύθερα μέσα ενημέρωσης και η ενόχληση του Ταγίπ Ερντογάν για την αρχηγική εμφάνιση του δημάρχου είναι εμφανής. Έως τώρα αρκέστηκε να μιλήσει για «σόου», ενώ ο Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε πως θα ασκήσει έφεση επικαλούμενος νομικά ατοπήματα, θεωρώντας ότι πρέπει να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή.

«Θα ήταν ψευδαίσθηση να περιμένει κανείς την αλήθεια από κάποιον που έχει κάνει τόσο λάθος», υπογράμμισε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης.

Ανύπαρκτο το κράτος Δικαίου στην Τουρκία – «Κινδυνεύουν οι αντίπαλοι του Ερντογάν»

Η περίπτωση Ιμάμογλου αποδεικνύει για άλλη μία φορά πως στην Τουρκία το κράτος Δικαίου είναι ανύπαρκτο και όσοι θεωρούνται απειλή για τον Ταγίπ Ερντογάν κινδυνεύουν.

«Η κυβέρνηση ήθελε να στείλει ένα μήνυμα με αυτόν τον τρόπο. Εννοούν ότι έχουμε τυφλωθεί. Παίρνουμε και εφαρμόζουμε κάθε είδους παράλογες, αδίστακτες, αντιδημοκρατικές αποφάσεις για να μη χάσουμε την εξουσία», σημείωσε από τη δική του πλευρά, ο Αχμέτ Νταβούτογλου, πρώην πρωθυπουργός της τουρκικής χώρας και ηγέτης του κόμματος Μέλλοντος.

Όπως και να εξελιχθεί νομικά η υπόθεση, πολλοί αναρωτιούνται εάν ο δήμαρχος θα επιλεγεί υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές και οι πρώτες δημοσκοπήσεις τονίζουν πως ακόμα και οι ψηφοφόροι του Ερντογάν θεωρούν πως έπεσε θύμα πολιτικής δίκης.

Tο τεταμένο κλίμα πυροδοτεί βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον διερχόμενου περιπολικού στο Ντιγιαρμπακίρ, με εννιά τραυματίες που θύμισε άλλες εποχές.

Επιμέλεια: Κάλλη Λέκκα, ΕΡΤ 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More