Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένωση Γονέων Λάρισας: Να παρθούν μέτρα για τις συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων

Η Ένωση Γονέων εκφράζει την ανησυχία και τη δυσαρέσκειά της για την αναστολή λειτουργίας του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου – Ειδικού Νηπιαγωγείου και ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων, που οφείλεται σε βλάβη του συστήματος θέρμανσης και ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων για τη συντήρηση όλων των σχολικών μονάδων.
Η έστω και προσωρινή αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων και του ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα των παιδιών και των γονιών τους, που έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολη λόγω έλλειψης υποδομών σε συνδυασμό με τα τεράστια έξοδα που καλούνται ιδιωτικά να καλύψουν οι οικογένειες. Είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα.
Αυτό που έρχεται ακόμη μια φορά στο φως είναι το πολύ σοβαρό πρόβλημα των συντηρήσεων των σχολείων. Θυμίζουμε ότι ένα άλλο ειδικό σχολείο (το 1 ο ΔΑΔ) στεγάζεται σε παλιές αποθήκες που μετατράπηκαν σε αίθουσες, με φεγγίτες για παράθυρα, δηλαδή ακατάλληλους χώρους από κάθε άποψη
.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2019 και μετά δεν έχει βγει σχετική εργολαβία για συντηρήσεις σχολικών μονάδων με αποτέλεσμα τα αιτήματα των σχολείων να μην ικανοποιούνται και πολλές φορές να μπαίνει το δίλημμα αν θα πρέπει οι γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη για κάτι που είναι ευθύνη του Δήμου και του Κεντρικού κράτους. Όλα τα παραπάνω εξελίσσονται σε συνδυασμό με την έλλειψη αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας των σχολικών κτιρίων. Όπως γίνεται κατανοητό η παραπάνω κατάσταση θέτει καθημερινά σε κίνδυνο χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Η Ένωση Γονέων καλεί όλους τους συλλόγους γονέων, κάθε γονιό να διεκδικήσει να παρθούν τώρα άμεσα μέτρα για τις συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων”
.
Ζητούν:
 Πρόγραμμα συντήρησης όλων των σχολικών μονάδων με αύξηση του προϋπολογισμού με ευθύνη του κεντρικού κράτους.
 Πρόγραμμα κατασκευής νέων σχολικών κτιρίων στην πόλη με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 Άμεση κατασκευή νέων διδακτηρίων στην προσχολική αγωγή, Δημοτικό Φαλάνης, 1ο ΔΑΔ .

Η Ένωση Γονέων Λάρισας καλεί παράλληλα τους συλλόγους γονέων και κάθε γονιό να αντιδράσει στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που υψώνει νέα άδικα τείχη στη μόρφωση των παιδιών μας. Το ποιος θα καταφέρνει τελικά να σπουδάσει κρίνεται, με αυτά που προωθεί η κυβέρνηση, από την τσέπη κάθε οικογένειας που ήδη πιέζεται από την οικονομική δυσπραγία, δηλώνοντας στήριξη στις φοιτητικές κινητοποιήσεις και το Φοιτητικό Συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 12:00 στη Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More