Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έργα αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης

Ζητούμενο πολλών ετών είναι η ανακαίνιση της παλιάς πτέρυγας του νοσοκομείου της Κοζάνης αλλά και των εξωτερικών ιατρείων.

Τα συγκεκριμένα κτίρια είναι τουλάχιστον 70 ετών. Ωστόσο, υπάρχει θετική εξέλιξη αφού υπεγράφη η σύμβαση για τη «Μελέτη στατικής ενίσχυσης κτιρίων παλαιάς πτέρυγας και εξωτερικών ιατρείων/αναβάθμισης κτιριακών υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης» προϋπολογισμού 2.734.417,23 ευρώ (με ΦΠΑ).

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Μπογιατζίδης και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης «Μαμάτσειο» Δημήτριος Σιόλιος την Τρίτη 8 Αυγούστου 2023. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) – Ε.Π. «Δυτική Μακεδονία 2014-2020».

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκπόνηση των απαραίτητων αρχιτεκτονικών, στατικών, ηλεκτρομηχανολογικών και περιβαλλοντικών μελετών για την ενίσχυση και αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης. Η Περιφερειακή Αρχή αξιοποιεί με σχέδιο τους Ευρωπαϊκούς Πόρους της Περιφέρειας, προκειμένου να παρέχει τις καλύτερες συνθήκες νοσηλείας και περίθαλψης στους Δυτικομακεδόνες. Οι επενδύσεις στις υποδομές υγείας που συμβάλλουν στην εθνική, περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη έχουν τεθεί στο επίκεντρο σημαντικών αλλαγών με στόχο την αναβάθμισή τους.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες για την ανέγερση του νέου υπερσύγχρονου τετραόροφου κτιρίου 5.400 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2024.

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More