Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρευνα για τους θανάτους των Βρετανών στη Γάζα ζήτησε από το Ισραήλ ο Βρετανός πρωθυπουργός

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Το Ηνωμένο Βασίλειο κάλεσε το Ισραήλ να “διερευνήσει αμέσως” τον θάνατο Βρετανών υπηκόων σε αεροπορική επιδρομή στη Γάζα.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι “σοκαρισμένος και λυπημένος” από τις αναφορές ότι επτά εργαζόμενοι της World Central Kitchen (WCK) για την παροχή βοήθειας σκοτώθηκαν στη Γάζα το βράδυ της Δευτέρας.

Τουλάχιστον δύο Βρετανοί εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν στην αεροπορική επιδρομή, ανέφερε το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης.

Ο Ρίσι Σούνακ δήλωσε στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη βορειοανατολική Αγγλία: “Ζητάμε από το Ισραήλ να διερευνήσει επειγόντως τι συνέβη, διότι σαφώς υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν”.

Ο υπουργός Εξωτερικών Λόρδος Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών “εργάζεται για να επαληθεύσει” τις αναφορές ότι Βρετανοί υπήκοοι ήταν μεταξύ των εργαζομένων που σκοτώθηκαν, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί “μια πλήρη, διαφανή εξήγηση για το τι συνέβη”.

The news of the airstrike that killed World Central Kitchen (WCK) aid workers in Gaza is deeply distressing.

British Nationals are reported to have been killed, we are urgently working to verify this information and will provide full support to their families.

— David Cameron (@David_Cameron) April 2, 2024

Η αυτοκινητοπομπή χτυπήθηκε καθώς έφευγε από την αποθήκη Deir al-Balah, όπου η ομάδα είχε ξεφορτώσει περισσότερους από 100 τόνους ανθρωπιστικής επισιτιστικής βοήθειας που μεταφέρθηκε στη Γάζα μέσω της θαλάσσιας οδού, ανέφερε η WCK.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More