Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρευνα ΙΕΛΚΑ: Για πληθωρισμό, κόστος ενέργειας και κλιματική κρίση ανησυχούν πιο έντονα οι πολίτες

Σημαντική είναι η ανησυχία του καταναλωτικού κοινού για τον πληθωρισμό, την αύξηση κόστους ενέργειας και την κλιματική κρίση, όπως καταγράφεται σε έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών.

Σύμφωνα με την έρευνα:

-το 7% του πληθυσμού αντιμετώπισε κάποια φυσική καταστροφή το 2023

-7 στους 10 καταναλωτές ανησυχούν ότι οι φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία θα αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων

Στην ερώτηση ποιο θεωρείται το πιο σημαντικό πρόβλημα για εσάς, στα τρία πιο σημαντικά είναι ο πληθωρισμός, το κόστος ενέργειας και η κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με την έρευνα, σε ότι αφορά τα ακραία φυσικά φαινόμενα το 78% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι στο μέλλον η κατάσταση θα χειροτερέψει. Παράλληλα το 82% του κοινού δηλώνει ότι οι φυσικές καταστροφές επηρεάζουν γενικά τις τιμές των προϊόντων .

Στο ερώτημα κατά πόσο οι πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία θα επηρεάσουν διάφορους παράγοντες σε σχέση με την τροφοδοσία της αγοράς: το 95% θεωρεί ότι θα επηρεάσουν τα κόστη των παραγωγών τροφίμων

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, γεγονότα που σχετίζονται με την αλλαγή στο κλίμα έχουν προκαλέσει τα τελευταία 40 χρόνια οικονομικές ζημίες άνω των 487 δισ. € στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ρεπορτάζ Φαίδωνας Τομόσογλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More