Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρευνα της Πυροσβεστικής για δολιοφθορά στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας (video)

Τέσσερα περιστατικά μέσα σε 48 ώρες σημειώθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Χθες Παρασκευή 18/8 είχαμε τρεις καινούργιες φωτιές σε τρία διαφορετικά σημεία του νοσοκομείου σε διαφορετικές ώρες.

Συγκεκριμένα στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στην πρώτη χειρουργική κλινική και στη συνέχεια στο εφημερείο των γιατρών. Οι δύο τελευταίες φωτιές έσβησαν με την άμεση παρέμβαση του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού που είχε βάρδια. Όλα άρχισαν στις 11.30 χθες το βράδυ, όταν σήμανε συναγερμός στο ισόγειο του νοσοκομείου, σε προθάλαμο μιας αποθήκης από κάποια χαρτόνια. Επιτόπου βρέθηκαν 17 πυροσβέστες με 7 οχήματα, οι οποίοι έσβησαν την φωτιά και αφότου αποχώρησαν γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα αλλά και λίγο πριν τις τρεις, η πυροσβεστική πήρε νέο σήμα και τρεις νέες εστίες, στο δεύτερο όροφο του νοσοκομείου.

Έσπευσαν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, αλλά τις δύο εστίες ήδη είχαν καταφέρει να τις σβήσουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Πριν από δύο ημέρες, την Πέμπτη, είχε προηγηθεί μία πυρκαγιά στον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου και συγκεκριμένα σε θάλαμο της δεύτερης χειρουργικής κλινικής, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο χάρη στις προσπάθειες των εργαζομένων που είχαν βάρδια εκείνη την ώρα και της Πυροσβεστικής που ανταποκρίθηκε άμεσα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε πλήρη καταγραφή της πυρασφάλειας όλων των νοσοκομείων και μόλις ολοκληρωθεί αυτή η καταγραφή θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για την βελτίωση όπου χρειάζεται, σε όποια νοσοκομεία δηλαδή χρειάζεται. Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο νοσοκομείο της Νίκαιας υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις δολιοφθοράς, κάτι που ερευνά η ανακριτική υπηρεσία της Πυροσβεστικής, καθώς δεν είναι τυχαίο ότι είναι διαδοχικές οι φωτιές και σε διαφορετικά σημεία και σε διαφορετικές ώρες.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ζητούν να μην συγκαλυφθεί τίποτα και να βρεθούν οι αιτίες εκδήλωσής των πυρκαγιών. Επίσης, ζητούν από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει άμεσα δράση και να φυλάσσεται το νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και εν όψει της αυριανής γενικής εφημερίας, όπου θα πρέπει να έχουν λυθεί τα ζητήματα ασφάλειας. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, υπάρχει θέμα έλλειψης πυρανίχνευσης στις περισσότερες πτέρυγες του νοσοκομείου που δεν έχουν ανακαινιστεί».

Δελτίο Τύπου της 2η ΔΥΠε Πειραιώς & Αιγαίου για Περιστατικά Πυρκαγιάς στο Γ.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ “ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ” :

«Χθες 18/8/2023 περίπου στις 23.30 στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων», στον συνδετικό διάδρομο μεταξύ ΤΕΠ και Κτιρίου Μαντούβαλου εκδηλώθηκε φωτιά από άγνωστα αίτια σε συστάδα χαρτόκουτων. Το προσωπικό ασφάλειας και τεχνικοί του νοσοκομείου επιχείρησαν με φορητά πυροσβεστικά μέσα ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία η όποια και ολοκλήρωσε το έργο της κατάσβεσης.

Στη 01.40 της 19/8/2023 νέα εστία φωτιάς εντοπίστηκε σε χώρο της Α’ Χειρουργικής Κλινικής σε σωρό χαρτιών. Η φωτιά αντιμετωπίστηκε άμεσα και έγινε ολική κατάσβεση από το προσωπικό με χρήση φορητών πυροσβεστικών μέσων και ρίψης ύδατος από τις πυροσβεστικές φωλιές. Επιπλέον κλήθηκε η Άμεση Δράση της Ελληνικής Αστυνομίας και διενεργήθηκαν έλεγχοι σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς του νοσοκομείου από ομάδες της Δίας και του προσωπικού ασφάλειας. Προσωρινά αποκλείστηκε η έξοδος από το νοσοκομείο ώστε να διευκολυνθούν οι έρευνες.

Στις 04.30 της 19/8/2023 εστία φωτιάς εκδηλώθηκε σε εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου κοντά στη σκάλα εισόδου του οικήματος που στεγάζονται οι κοιτώνες των ιατρών, σε κάδο ακάθαρτου ιματισμού. Η φωτιά αντιμετωπίστηκε ολικά από το προσωπικό ασφάλειας που είχε εντολές για περιπολίες με τη χρήση φορητών μέσων και ρίψης ύδατος από πυροσβεστική φωλιά ενώ εκ νέου κλήθηκε η Άμεση Δράση της Ελληνικής Αστυνομίας και επί τόπου κατέφθασε περιπολικό και δύναμη της ομάδας Δίας που διενέργησε ελέγχους σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου καθώς επίσης και στον περιβάλλοντα χώρο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά διενεργούσε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του πρώτου χρονικά συμβάντος.

Σε καμία περίπτωση δεν κινδύνεψε ασθενής δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα υγείας σε νοσηλευόμενο η εργαζόμενο του νοσοκομείου και δεν χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί εκκένωση σε κανένα χώρο του νοσοκομείου. Μικρής κλίμακας ζημίες προκληθήκαν σε ξενοδοχειακό εξοπλισμό του νοσοκομείου».

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Κυρίτση

Σχετικές ειδήσεις

Υπό έλεγχο φωτιά σε αποθήκη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Η δεύτερη πυρκαγιά το τελευταίο τριήμερο

Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας: Κατασβέστηκε η φωτιά που ξέσπασε σε θάλαμο με κλινοσκεπάσματα – Δεν υπήρξε τραυματισμός

Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας: Υπό έλεγχο η φωτιά σε θάλαμο με κλινοσκεπάσματα

ΚΚΕ: Να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς στο Νοσοκομείο Νίκαιας – Να υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο πυρασφάλειας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More