Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρχονται αυξήσεις στα διόδια – Η πρόταση του Υπουργείου στις εταιρείες

Σημαντικές αυξήσεις διοδίων στους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας αναμένονται από το Σεπτέμβριο σύμφωνα με ανακοίνωση. Η αύξηση των τιμών είχε «παγώσει» τον περασμένο Δεκέμβριο, λόγω της τότε παρέμβασης του υπουργείου, που είχε θέσει ως επιχείρημα τη διαχείριση της πληθωριστικής κρίσης.

Έτσι, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και οι εταιρείες παραχώρησης των αυτοκινητόδρομων οδηγούνται σε «μετωπική σύγκρουση».

Σύμφωνα, με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι εταιρείες ανακοίνωσαν σε μία μονομερή κίνηση, αύξηση των διοδίων από 1η Σεπτεμβρίου και υπολογίζεται ότι φέτος θα φτάσει περίπου το 12%. Αυτό αντιστοιχεί σε μία αύξηση ανάλογα και με τα διόδια σε μία αύξηση περίπου 8 έως 10 λεπτών για τις μοτοσικλέτες και 20-30 λεπτών για τα ΙΧ.

Οι οδηγοί δε φαίνονται καθόλου ευχαριστημένοι από αυτές τις ανακοινώσεις ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, κατατέθηκε πρόταση από το Υπουργείο προς τις εταιρείες να μοιραστεί αυτό το κόστος στα τρία μεταξύ δημοσίου, εταιριών και οδηγών ώστε το βάρος να μην πέσει όλο στους ώμους των πολιτών.

Ρεπορτάζ: Αλεξία Καλαϊτζή

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More