Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έσβησε η φωτιά στη Β.Α. Κέρκυρα μετά από 15 ημέρες- Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών

Έσβησε από χθες η φωτιά που καίει από την Κυριακή 23 Ιουλίου στην Β.Α Κέρκυρα. Μετά τη βροχή του περασμένου Σαββάτου η κατάσταση βελτιώθηκε και σταμάτησαν οι αναζωπυρώσεις με αποτέλεσμα μετά από τις συνεχείς επεμβάσεις της πυροσβεστικής, η φωτιά  να σβήσει .

Ωστόσο επειδή η περιοχή θεωρείται «θερμή», δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζουν να περιπολούν στα σημεία. Σήμερα μάλιστα στο χάρτη πρόβλεψης πυρκαγιάς η Κέρκυρα βρίσκεται στην υψηλή κατηγορία (3) λόγω των ισχυρών ανέμων που θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι ενώ και σήμερα αναμένεται στο νησί το ελικόπτερο Agusta Bell.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ που βρίσκεται στην περιοχή και έχουν καταγραφεί έως αυτή την ώρα ζημιές σε 40 σπίτια,  7000 ελαιόδεντρα, 20 στρέμματα αμπελώνα, 150 μελίσσια, 5 σταύλους και 2 υδρευτικά συστήματα.

Επίσης ο δήμος φροντίζει για τη φιλοξενία των οικογενειών, τα σπίτια των οποίων κάηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Οι δυο οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα φιλοξενούνται προς ώρας σε συγγενικά τους πρόσωπα ενώ ο δήμος έχει μεριμνήσει να τους διατεθούν οικίες για μονιμότερη εγκατάσταση έως ότου ξαναφτιάξουν τις περιουσίες τους. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί από προσφορές  τα βασικά είδη νοικοκυριού ενώ ο δήμος θα προμηθευτεί άμεσα και τις απαραίτητες οικιακές ηλεκτρικές συσκευές. Παράλληλα από σήμερα η πολιτική προστασία του δήμου βόρειας Κέρκυρας και η αντιδημαρχία κοινωνικής πολιτικής θα μοιράσουν  ζωοτροφές σε κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τη φωτιά, Συγκεκριμένα θα διανείμουν 600 μπάλες τριφυλλιού, 300 κιλά καλαμποκιού και 4 τόνους μελισσοτροφή.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More