Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έφυγε από τη ζωή η 21χρονη Ραφαέλα Πιτσικάλη από τα Χανιά, μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο

Την τελευταία της πνοή άφησε σε νοσοκομείο του Χιούστον στην Αμερική, η 21χρονη Χανιώτισσα Ραφαέλα Πιτσικάλη.

Ένα κορίτσι με απαράμιλλο θάρρος, έχασε την μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου που τη «χτύπησε» το 2020.

Η Ραφαέλα είχε πάει από τον περασμένο Μάιο σε εξειδικευμένη ογκολογική κλινική στις ΗΠΑ, προκειμένου να παλέψει τη δεύτερη κατά σειρά υποτροπή της νόσου, λίγες μόνο ημέρες μετά τα 21α γενέθλιά της.

Το χαμογελαστό κορίτσι που η κοινωνία αγκάλιασε και υποστήριξε με κάθε μέσο, μπορεί να έχασε τη μάχη, πάλεψε ωστόσο γενναία, στέλνοντας ένα συγκλονιστικό μήνυμα.

Στις 21 Μαΐου 2023 η Ραφαέλα Πιτσικάλη έγραψε στη σελίδα της στο Facebook:

«Ίσως να μην είναι τα ομορφότερα νέα που μπορείς να διαβάσεις, αλλά δυστυχώς στη ζωή δεν είναι όλα έτσι όπως τα θέλουμε. Πριν λίγες μέρες ξαναδιαγνώστηκα με υποτροπή για 2η φορά… Τι συναισθήματα να έχω, τι να πω, δεν το συνειδητοποιώ…

Σκέψη 1: Δεν το πιστεύω (ήθελα να σπάσω ό,τι υπάρχει γύρω μου), κλαίω.

Σκέψη 2: Θέλω να πάω σπίτι μου με την οικογένειά μου, δεν ξέρω πότε θα τους ξαναδώ όλους μαζί. Έχω ανάγκη να με αγκαλιάσουν και να μου πουν ότι όλα θα πάνε καλά και ότι δεν είμαι μόνη μου.

Σκέψη 3: Ρε ξεκόλλα, Ραφ, χαμογέλα, μην το παίρνεις τόσο σοβαρά, ούτε προσωπικά, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Υπάρχουν και χειρότερα.

Τώρα τρία χρόνια αν κάτι έχω καταλάβει είναι ότι όσες φορές και να ματώσεις τα γόνατά σου επειδή έπεσες, σήκω! Και αν δεν μπορείς; Χαμόγελα! Έτσι έκανα, λοιπόν, όταν έπεσα πρώτη φορά από το άλογο. Δεν μπορούσα να σηκωθώ, ξαπλωμένη λοιπόν στον δρόμο, χαμογέλασα. Είμαι ζωντανή!

Δεν γράφτηκε πουθενά ότι η ζωή είναι εύκολη αλλά σου επιβεβαιώνω ότι με θετική ψυχολογία, πίστη, χαμόγελα, ανθρώπους που σε αγαπάνε και αγάπη προς τον εαυτό σου μπορείς να καταφέρεις τα πάντα! Θα τα καταφέρω. Μπόρα είναι θα περάσει».

Τον Φεβρουάριο του 2022 η Ραφαέλα έλαβε ένα δώρο ψυχής, ένα άλογο που ήταν και το όνειρό της… Τη χαρά της μοιράστηκε με όλο τον κόσμο, μιλώντας στην ΕΡΤ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More