Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έ. Αχτσιόγλου στο Πρώτο: H ΝΔ, άλλα τάζει στο εσωτερικό και για άλλα δεσμεύεται στις Βρυξέλλες με το Μεσοπρόθεσμο (audio)

«Άλλα λέει η Νέα Δημοκρατία στους πολίτες στην Ελλάδα και άλλα λέει στις Βρυξέλλες ότι προτίθεται να κάνει, όπως προκύπτει από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Οικονομίας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθαροί Λογαριασμοί» με τον Γιώργο Παπαγεωργίου και τον Δημήτρη Κοντογιάννη.

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «όσα τάζει προεκλογικά, (…) κινούνται σε σχεδόν αντίθετη κατεύθυνση από αυτό που βασικά προβλέπει το Πρόγραμμα Σταθερότητας, το οποίο η ίδια η Νέα Δημοκρατία το κατέθεσε, δεν είναι ο δικός μας ισχυρισμός». 

Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η ΝΔ περιγράφει την επόμενη μέρα και το οικονομικό σχέδιο της επόμενης τριετίας, με μείωση σε πραγματικούς όρους των μισθών στον δημόσιο τομέα, με μείωση των δαπανών του Δημοσίου για τα αναλώσιμα στα νοσοκομεία και με αύξηση στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα μόλις 1% και όχι 25% όπως υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης.

«Αυτά καταθέτει στο σενάριο της στο Πρόγραμμα Σταθερότητας η Νέα Δημοκρατία. Άρα αυτό που νομίζω ότι καλούμε από την πλευρά μας όλους τους πολίτες να σκεφτούν μέχρι την Κυριακή είναι αν μπορούν να δεχτούν ότι το εισόδημά τους στην πλευρά των δημοσίων υπαλλήλων θα μειωθεί περαιτέρω, αν μπορούν να το αντέξουν αυτό για να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα. Αν οι πολίτες μπορούν να αποδεχθούν ότι τα νοσοκομεία μας θα μείνουν στη δύσκολη συνθήκη που είναι σήμερα και δεν θα μπορούν να παρέχουν αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας. Αν οι εργαζόμενοι μπορούν να δεχτούν ότι την επόμενη τετραετία θα δουν αυξήσεις στο μισθό τους πραγματική μόλις 1%. Για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες. Αυτό είναι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Το μόνο πρόγραμμα που υπάρχει και πρέπει οι πολίτες να λάβουν πολύ σοβαρές αποφάσεις» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι η ΝΔ έχει μια στρατηγική επιλογή «η οποία μειώνει το διαθέσιμο εισόδημα για τη συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας και κινητοποιεί συσσώρευση κερδών σε μια ολιγοπωλιακή ελίτ.
«Είναι και μια λογική ιδιωτικοποίησης κρίσιμων δομών, υπηρεσιών και δημοσίων αγαθών, ώστε να μην υπάρχει ισότιμη πρόσβαση των πολιτών ανεξαρτήτως οικονομικής επιφάνειας σε όλα τα δημόσια αγαθά, όπως στην υγεία, στην παιδεία ή ακόμη και στο νερό, στην ενέργεια» ανέφερε.

Όσο αφορά στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι «στον πυρήνα του, είναι μία πολιτική ενίσχυσης της κοινωνικής πλειοψηφίας με όρους δικαιοσύνης, με όρους ισότιμης πρόσβασης σε δημόσια αγαθά και παρέμβασης του κράτους στην οικονομία, όχι η αγορά θα λύσει μόνη της όλα τα προβλήματα, παρέμβασης του κράτους στην οικονομία ακριβώς για να υπάρξει δικαιότερη κατανομή του παραγόμενου πλούτου».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More