Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ήλιος με δόντια» στον Έβρο, μετά τα χιόνια – Κλειστή η πορθμιακή γραμμή προς Σαμοθράκη

Ικανοποιητική είναι η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο νομός Έβρου μετα την χθεσινή «επέλαση του χιονιά». Ηλιοφάνεια επικρατεί σε όλες τις πόλεις του νομού και το χιόνι που έπεσε λιώνει σιγά σιγά, ενώ το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό παντού.

Συνεργεία μηχανημάτων της Περιφέρειας ΑΜΘ αλλά και του Δήμου Σουφλίου, έχουν επικεντρώσει τις δυνάμεις τους στον ορεινό όγκο, αφού λόγω του παγετού που επικράτησε τις πρωινές, ώρες τμήματα του οδικού δικτύου παρουσίαζαν προβλήματα λόγω ολισθηρότητας.

«Το φαινόμενο ήταν παράξενο» δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αρμόδιος Αντιπεριφερειαρχης Πολιτικής Προστασίας Κώστας Βενετίδης. Το κύμα περνούσε ανά περιοχές, είχε γρήγορες εναλλαγές και τα μηχανήματα ακολουθούσαν το ρυθμό αυτό ρίχνοντας αλάτι ώστε το δίκτυο εθνικό και επαρχιακό να παραμένει ανοικτό. Στο μεταξύ, τα δυο δρομολόγια προς Σαμοθράκη σήμερα δεν πραγματοποιούνται, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που είχαν ανακοινωθεί, ενώ η εξυπηρέτηση των επιβατών έγινε με δρομολόγια την περασμένη Παρασκευή.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More