Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι των Παλαιών από την ηχορύπανση- Ζητούν παρέμβαση Εισαγγελέα

Την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών ζητάει ο Σύλλογος Κατοίκων Παλαιών και Παλιού Λιμεναρχείου για την ηχορύπανση στην περιοχή, ενώ δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους, ότι η δημοτική αρχή ήταν και είναι απούσα από την συμμετοχή στην εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα, ενώ εντύπωση αρνητική έκανε και η μη ανταπόκριση και συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Βόλο, που αρνήθηκε να ανταποκριθεί στην πρόσκληση για συμμετοχή στη γενική συνέλευση των κατοίκων.

Ο Σύλλογος Κατοίκων Παλαιών και Παλιού Λιμεναρχείου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι:

Την Πέμπτη  28/07/2022 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του συλλόγου για να αναδειχθεί ακόμα μία φορά το μεγάλο πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί στη γειτονιά μας εξαιτίας της λειτουργίας διάφορων νυχτερινών μαγαζιών, που συνεχώς παραβιάζουν τους κανονισμούς και τα όρια ηχορύπανσης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες κάτοικοι και πάρα πολλοί επαγγελματίες της περιοχής  δείχνοντας την αγωνία, που υπάρχει για την ουσιαστική επίλυση του θέματος. Το πρόβλημα όμως αγγίζει πολύ μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων και επαγγελματιών. Ως Σύλλογος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο της Αρχιτεκτονικής Σχολής κ. Μανωλίδη Κωνσταντίνο που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και για την εξαιρετική του τοποθέτηση. Δεσμευόμαστε ότι σε επόμενη εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουμε θα αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στο θέμα της τοποθέτησής του που είχε να κάνει με την “Η ιστορική διάσταση της κεντρικής πλατείας των Παλαιών και η σημασία της στη λειτουργία του Πανεπιστημίου”, καθώς θεωρούμε ότι είναι ένα θέμα που αφορά όχι μόνο την περιοχή μας αλλά όλους τους πολίτες της πόλης μας.

Επίσης στην εκδήλωση εκπροσωπήθηκαν οι βουλευτές κ. Λιούπης, κα. Μακρή, κ. Μαραβέγιας, κ. Μπουκώρος ενώ παρευρεθήκανε ο κ. Μεϊκόπουλος , η κα. Παπανάτσιου και η κα. Χρυσοβελώνη καθώς και ο Γ. Αναστασίου. Η άποψη όλων των παραπάνω ήταν ξεκάθαρη πως το αίτημα του Συλλόγου μας και των κατοίκων είναι απολύτως δίκαιο κι οφείλει άμεσα να επιλυθεί. Από την πλευρά μας λοιπόν ως Σύλλογος αναμένουμε να δούμε να παρθούν πρωτοβουλίες και από τη δική τους πλευρά.

 Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις και οι οποίες επίσης με τον πιο καθαρό τρόπο πήραν θέση υπέρ της άποψης του Συλλόγου και δεσμεύτηκαν να πιέσουν, ώστε το θέμα να συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο και να παρθεί απόφαση, ώστε να εφαρμοστούν οι κανονισμοί. Επιπλέον το λόγο πήρε κι ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ντούρος Στάθης.

Δυστυχώς από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής δεν παρευρέθηκε κανένας εκπρόσωπος. Συνεπώς η εντύπωση που δημιουργήθηκε είναι ότι η Δημοτική Αρχή αποφεύγει να πάρει καθαρή θέση στο θέμα κι εμείς αναρωτιόμαστε γιατί.

 Επίσης πολύ αρνητική εντύπωση προκάλεσε η απουσία τόσο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου όσο και του Συλλόγου Εστίασης που είχαν καλεστεί, καθώς πολλά μέλη τους αντιμετωπίζουν προβλήματα από την κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί.

Από τη πλευρά μας, μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά μας, για την επαναφορά της ηρεμίας στη γειτονιά και την ανάπτυξή της σε μια πραγματική θετική κατεύθυνση, δεν θα σταματήσουμε.

Θα συνεχίσουμε με τις παρακάτω δράσεις:

·       Επίσκεψη στην εισαγγελική αρχή της πόλης μας

·       Νέα επίσκεψη στην αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας

·       Επίσκεψη την πολεοδομία

·       επίσκεψη στη δημοτική αστυνομία

·       θα ζητήσουμε να πραγματοποιηθεί ραντεβού με τη δημοτική αρχή

·       θα ζητήσουμε το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο κι αυτό να πάρει θέση τήρησης των κανονισμών από όλους

·       θα επισκεφθούμε τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά όπως μας ζητήθηκε

·       τέλος θα  διοργανώσουμε μια σειρά από εκδηλώσεις (προβολές, συναυλία, χορευτικά δρώμενα κι άλλες δράσεις) ώστε η πλατεία να αποκτήσει πραγματική και ουσιαστική ζωή και πάλι.

Κυρίως όμως θα συνεχίσουμε τις συναντήσεις μας ως Σύλλογος γιατί θεωρούμε ότι αυτό είναι που έφερε αποτελέσματα και επιτέλους ένα σημαντικό ζήτημα για εμάς έγινε γνωστό σε όλη την πόλη. Κάθε γειτονιά αν είχε ένα ζωντανό σύλλογο σίγουρα η καθημερινότητα όλων μας θα ήταν πολύ καλύτερη”.

Συνελήφθη 23χρονος υπεύθυνος καταστήματος εστίασης στα Παλαιά

Άλλη μια σύλληψη για ηχορύπανση έγινε στις 3 τα ξημερώματα από την Αστυνομία στην περιοχή των Παλαιών.  Συγκεκριμένα συνελήφθη  23χρονος  καθόσον κατελήφθη ως ιδιοκτήτης να λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΑ-ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΑ, ΜΕ ΠΑΡΟΧΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ & DELIVERY ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΡΙΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΝ», και να αναπαράγει μέσω ζωντανής ορχήστρας αποτελούμενη από δύο άτομα μουσική για τους πελάτες του, στερούμενος σχετικής αδείας παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων από την Αρμόδια Αρχή. Προανάκριση ενεργείται από το Α.Τ Βόλου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More