Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγριογούρουνα κάνουν βόλτα στην Καλαμαριά

Αγριογούρουνα κάνουν βόλτα στην Καλαμαριά, προβληματίζοντας τους κατοίκους. Το πρωί, περαστικοί αντίκρισαν κοπάδι αγριογούρουνων στην περιοχή, με το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως γίνεται αντιληπτό, να αποτελεί μεγάλο κίνδυνο και να προκαλεί αντιδράσεις.

Ο πρώην πρόεδρος κυνηγετικού συλλόγου, Δημήτρης Παντελάκης μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» για το πρόβλημα, που έχει προκύψει εντός του αστικού ιστού.

«Σήμερα το πρωί δεχθήκαμε ένα τηλέφωνο από τους κατοίκους της περιοχής, εδώ κοντά, που υπάρχουν δέντρα χριστουγεννιάτικα, υπήρχε ένα μεγάλο κοπάδι αγριόχοιρων και μας κάλεσαν για βοήθεια. Εμείς ήρθαμε, ενημερώνοντας και το δασαρχείο, που ήρθε αμέσως. Το μεγάλο κοπάδι αποχώρησε και έχει μείνει μέσα σε ένα μικρό γύρω στα 50 τετραγωνικά πικροδάφνες ένας μικρός αγριόχοιρος.

Έχει στηθεί παγίδα για να προσελκύσουμε τον αγριόχοιρο με τροφή και να μπορέσουμε να τον οδηγήσουμε σε ασφαλές περιβάλλον», σχολίασε ο Δ. Παντελάκης, ο οποίος τόνισε πως το συγκεκριμένο θέμα έχει εξελιχθεί σε μάστιγα και η πολιτεία πρέπει να λάβει πιο αυστηρά μέτρα ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός των αγριόχοιρων.

Ρεπορτάζ: Όλγα Δαδίνη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More