Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Παραμένουν τα τρακτέρ στην “Agrotica” – Oι πρώτες αντιδράσεις για Θεσσαλία

Παραταγμένα έξω από τη ΔΕΘ, όπου διοργανώνεται η έκθεση «Αgrotica», εξακολουθούν να βρίσκονται εκατοντάδες τρακτέρ, με τους αγρότες να δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα και να ενισχύσουν τα μπλόκα, ενώ αύριο Σάββατο (3/2) αναμένεται το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο. «Τα μέτρα αφορούν κυρίως τους αγρότες της Θεσσαλίας» δήλωσαν στην ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Λία Χριστάρα, αγρότες αμέσως μετά τις πρώτες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τους πληγέντες του Θεσσαλικού Κάμπου. «Μέχρι στιγμής τα όσα άκουσαν δεν τους ικανοποίησαν. Υπάρχει μια έντονη αντίδραση» είπε αναφέροντας ότι οι συγκεντρωμένοι αγρότες ως μια συμβολική διαμαρτυρία αποφάσισαν να κλείσουν μια από τις πύλες της Διεθνούς Έκθεσης που ξεκίνησε χθες στη Θεσσαλονίκη.

Στη Θεσσαλονίκη «χτυπάει η καρδιά» των αγροτικών κινητοποιήσεων – Ανοιχτοί οι δρόμοι, κλιμάκωση το Σάββατο
Στη Θεσσαλονίκη «χτυπάει η καρδιά» των αγροτικών κινητοποιήσεων της χώρας

Τα 360 περίπου τρακτέρ που έχουν κατακλύσει το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, έξω από τις εγκαταστάσεις της έκθεσης της Θεσσαλονίκης προέρχονται κυρίως από τη Δυτική Μακεδονία. «Σε λίγο αναμένεται οι εκπρόσωποί τους να συνεδριάσουν για να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους».

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα

Οι δοκιμαζόμενοι από το υψηλό κόστος παραγωγής και τις φυσικές καταστροφές αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις από άκρη σε άκρη στη χώρα. Με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη όπου διεξάγεται η 30 με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα οι αγρότες από το Δέλτα του Πηνειού ζητώντας την καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν από την κακοκαιρία του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Μια μέρα μετά την εξαγγελία του υπουργού Αγροτικής Αναπτυξης για τη λειτουργία τους αγροτικού 112 oι αγρότες της χώρας πραγματοποιούν δυναμικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Στον κόμβο του Πυργετού διαμαρτύρονται σήμερα οι αγρότες από το Δέλτα του Πηνειού

Στα Τρίκαλα οι αγρότες θα κλείσουν συμβολικά σήμερα (2/2), στη μία το μεσημέρι, την εθνική οδό Τρικάλων – Λάρισας, στο Ζάρκο. Η συντονιστική επιτροπή τους προγραμματίζει παράλληλα συλλαλητήριο για το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητα Τρικάλων.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν επίσης και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Λέσβου, οι οποίοι από τις 12 το μεσημέρι παρατάχθηκαν στον κόμβο της Λάρσου με τα οχήματά τους για να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Διαβάστε επίσης:

Κ. Μητσοτάκης: Η επιστροφή του ΕΦΚ για το πετρέλαιο επεκτείνεται και το 2024 – Πρόσθετη έκπτωση 10% στο αγροτικό ρεύμα

Εκατοντάδες τρακτέρ έξω από τη ΔΕΘ – Πρόσθετα μέτρα για τους αγρότες θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός

Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη τα πρώτα τρακτέρ- “Η Ευρώπη να προσπαθήσει να είναι αυτάρκης σε αγροτικά προϊόντα” δήλωσε αγρότης στην ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More