Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγωγή του Μπενζεμά κατά του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών για την κατηγορία περί διασυνδέσεών του με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα

Ο Γάλλος αστέρας του ποδοσφαίρου Καρίμ Μπενζεμά κατέθεσε μήνυση για δυσφήμιση κατά του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας επειδή τον κατηγόρησε ότι έχει διασυνδέσεις με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ζεράλ Νταρμανέν δήλωσε τον Οκτώβριο ότι ο κ. Μπενζεμά “έχει μια διαβόητη σχέση” με τη σουνιτική μουσουλμανική ισλαμιστική ομάδα.

Το σχόλιο “υπονομεύει” την τιμή και τη φήμη του, δήλωσε ο δικηγόρος του κ. Μπενζεμά.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι απαγορευμένη σε πολλές χώρες, όπως η Αίγυπτος, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία.

Το σχόλιο του κ. Νταρμανέν τον Οκτώβριο έγινε αφού ο παίκτης έγραψε στο Twitter την υποστήριξή του στον λαό της Γάζας ως “θύματα και πάλι άδικων βομβαρδισμών που δεν λυπούνται ούτε γυναίκες ούτε παιδιά”.

Σημειώνοντας την αποτυχία του να εκφράσει παρόμοια συμπάθεια για τα περίπου 1.300 θύματα των Ισραηλινών που σκότωσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ο κ. Darmanin είπε ότι ο πρώην Γάλλος επιθετικός ήταν “γνωστός για τις σχέσεις του με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα”.

“Πολεμάμε τη Λερναία Ύδρα που είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα, επειδή δημιουργεί ατμόσφαιρα τζιχαντισμού”, δήλωσε ο πολιτικός στο συντηρητικό τηλεοπτικό κανάλι CNews.

Ο Καρίμ Μπενζεμά, 36 ετών, ο οποίος παίζει στη Σαουδική Αραβία και είναι μουσουλμάνος, εξέδωσε γρήγορα μια διάψευση και απείλησε με νομικές ενέργειες τον υπουργό για συκοφαντική δυσφήμιση.

Στην 92σέλιδη καταγγελία του, που αναφέρθηκε ευρέως στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη, αναφέρει ότι “δεν είχε ποτέ την παραμικρή σχέση με την οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων, ούτε (εξ όσων γνωρίζει) με οποιονδήποτε ισχυρίζεται ότι είναι μέλος της”.

Ο πρώην αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης πρόσθεσε: “Έχω επίγνωση του βαθμού στον οποίο, λόγω της φήμης μου, χρησιμοποιούμαι σε πολιτικά παιχνίδια, τα οποία είναι ακόμη πιο σκανδαλώδη, δεδομένου ότι τα δραματικά γεγονότα από τις 7 Οκτωβρίου και μετά αξίζουν κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτού του είδους τις δηλώσεις”.

Ο δικηγόρος του Hugues Vigier δήλωσε στο γαλλικό κανάλι RTL ότι ο ποδοσφαιριστής είναι θύμα “πολιτικής εκμετάλλευσης” και κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικών ότι “σπέρνει τον διχασμό στη Γαλλία”.

Ο κ. Νταρμανέν δεν έχει ακόμη σχολιάσει την καταγγελία

Έχει στο παρελθόν στοχοποιήσει τον Karim Benzema για άλλους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της άρνησής του να τραγουδήσει τον γαλλικό εθνικό ύμνο και της “προσηλυτισμού του στα κοινωνικά δίκτυα”.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ιδρύθηκε πριν από περίπου 80 χρόνια στην Αίγυπτο. Έχει δώσει το σκεπτικό για πολλές σύγχρονες ισλαμιστικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς.

Κατά κύριο λόγο είναι ένα ιδεολογικό κίνημα χωρίς επίσημη δομή, και ενώ απαγορεύεται σε πολλές χώρες, δεν υπόκειται σε περιορισμούς στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επιρροή της ομάδας στην Ευρώπη γίνεται αντιληπτή κυρίως μέσω οργανώσεων “βιτρίνας” οι οποίες διεξάγουν εκστρατείες για ισλαμικά θέματα, όπως το δικαίωμα των γυναικών να φορούν κάλυμμα στο κεφάλι.

Πηγή: BBC
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More