Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγωνία για ΦΟΔΣΑ Ηλείας από Δημάρχους

Ανάγκη άμεσης επικοινωνίας μεταξύ τους, προκειμένου να βρεθεί βιώσιμη λύση που να εξυπηρετεί όλες τις πλευρές και το εργοστάσιο στερεών αποβλήτων στην Τριανταφυλλιά να παραμείνει ανοιχτό για το διάστημα που η τουριστική κίνηση στο νομό αυξάνεται και δημιουργεί προβλήματα, διατύπωσαν οι τέσσερις εκ των επτά δημάρχων που συμμετείχαν στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου στον Πύργο.

Η σύσκεψη έγινε υπό την παρουσία των δημάρχων, Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου, Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα και Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλου, καθώς και του Διευθυντή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και εκπροσώπου της εταιρείας «Μεσόγειος» που διαχειρίζεται το εργοστάσιο, Νίκου Ζαράνη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, καθώς και οι γενικοί γραμματείς των Δήμων Πύργου Γιάννης Βαρελάς και Ανδραβίδας-Κυλλήνης Κώστας Βαρβαρέσος.

Αρχικά ο κ. Ζαράνης αποσαφήνισε πως οι δήμαρχοι πληρώνουν παλαιά χρέη και υπηρεσίες στο ΦΟΔΣΑ και τη διαχείριση και επεξεργασία των απορριμμάτων στο δήμο Ήλιδας, με αποτέλεσμα να πληρώνονται οι καταστάσεις του ΦΟΔΣΑ και όχι η διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος σημείωσε πως τέτοιες συσκέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνονται στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου και πως σε αυτές μπορούν να δοθούν διάφορες ερμηνείες, ενώ τόνισε πως οι οφειλές τόσων ετών δεν γίνεται να καλυφθούν άμεσα και πως σε περίπτωση οποιασδήποτε ενέργειας ζημιωμένοι θα είναι οι πολίτες, ο τομέας της υγείας και εν τέλει και η εικόνα της πόλης.

Ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος, σημείωσε πως ο χαρακτήρας της συνάντησης είναι τιμωρητικός και εκβιαστικός και πως οποιαδήποτε εικόνα παρουσιαστεί από εδώ και πέρα θα είναι κακή για το νομό και την τουριστική του κίνηση. Πρόσθεσε δε, πως θα έπρεπε να επιβληθούν κυρώσεις ανάλογα με αυτούς που χρωστούν περισσότερα και χαρακτήρισε το ΦΟΔΣΑ ως «δυνάστη» του οποίου δε γνωρίζει κανείς τις απαιτήσεις και πως αυτές διαμορφώνονται ανάλογα με τις συγκυρίες. Δήλωσε ακόμα πως ως ο δήμος του είναι με τη μικρότερη οικονομική ευρωστία, ωστόσο καλύπτει οικονομικά όσα πρέπει.

Η τοποθέτηση Ανδρέα Μαρίνου

Στα λεγόμενα των προηγούμενων δημάρχων περί ακατάλληλου χρονικού διαστήματος συμφώνησε και ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, καταθέτοντας την άποψη πως δεν υπάρχει εύκολα η ευχέρεια της εξόφλησης των ποσών αυτών άμεσα. Δεν παρέλειψε ακόμα να μιλήσει και για την πρόταση που έχει καταθέσει πολλάκις στη διοίκηση του ΦΟΔΣΑ για να πάνε στην κυβέρνηση και να εισηγηθούν πως η εισπραξιμότητα των δήμων είναι το ανώτερο 30%.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More