Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγώνας για τα δικαιώματα και τα ιδανικά το μήνυμα του Πολυτεχνείου

Θα πρέπει τα παιδιά να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και τα ιδανικά τους, για τη δημοκρατία, για την ελευθερία, την ισότητα, επισήμανε μεταξύ άλλων η φιλόλογος, Σταυρούλα Καραχρήστου, στην ομιλία της για την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχενείο, στην κεντρική εκδήλωση της Β’θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που πραγματοποιήθηκε στο Μεταξουργείο, παρουσία της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και πολιτικών προσώπων.

Ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης, Γεώργιος Βαρνάβας, τόνισε ότι η επέτειος του Πολυτεχνείου προσεγγίζεται στο πλαίσιο του εορτασμού από πολλές πλευρές, για να περάσουν σωστά τα μηνύματα του Πολυτεχνείου μετά από τόσα χρόνια. Αυτά είναι σεβασμός τη διαφορετική άποψη, ανοιχτά σχολεία, ανταλλαγή ιδεών, ίσες ευκαιρίες σε όλους. Επιπλέον ο κ. Βαρνάβας επισήμανε ότι μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που υλοποιεί το σχολείο τα μηνύματα αυτά μετουσιώνονται και γίνονται πιο κατανοητά από τα παιδιά.

Η εκδήλωση περιλάμβανε χαιρετισμούς επισήμων, ομιλία της κ. Καραχρήστου, το χρονικό των γεγονότων με κείμενα, ποιήματα, τραγούδια και δρώμενο, και έκλεισε με τον εθνικό ύμνο.

Η Ιουλία Χαλαστάρα, φιλόλογος, είχε την ευθύνη διοργάνωσης της σημερινής γιορτής, την επιμέλεια των θεατρικών δρώμενων είχε η Ιωάννα Ηλιάδου Γεωλόγος μαζί με την κ. Χαλαστάρα, την επιμέλεια της χορωδίας η Ελένη Ρεντίνα, μουσικός, ενώ την εικαστική επιμέλεια η Όλγα Αγγελίδου, εικαστικός.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More