Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αγώνες δρόμου στη λίμνη Κερκίνης – «KERKINI LAKE RUN 2023»

Οι εγγραφές έχουν κλείσει, για την συμμετοχή στους αγώνεςδρόμου, που ξεκινούν την Κυριακή 18 Ιουνίου, στην Κερκίνη, αποδεικνύοντας την επιτυχία του θεσμού.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Αναστασιάδης,, κυριολεκτικά επιδόθηκε σε μαραθώνιο για να βρεθεί κοντά στους δρομείς, στον Λιθότοπο Σερρών.

Σύμφωνα με τον Αργύρη Ράμναλης, τεχνικό διευθυντή αγώνων δρόμου Κερκίνης, μια παρέα τριών – τεσσάρων ατόμων με κοινό όραμα, που έτρεχαν μόνοι τους, ξεκίνησαν την προσπάθεια της διοργάνωσης των αγώνων το 2011.

Φέτος ξεκινά ο 2ος κύκλος αγώνων με συνδιοργανωτή τον Δήμο Ηράκλειας, την συμπαράσταση της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, την υποστήριξη του Αθλητικού Ομίλου Ηράκλειας, τοπικούς φορείς, συλλόγους, φίλους και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

«Αποκτήσαμε εμπειρία από τις τέσσερις προηγούμενες διοργανώσεις του 2011, 2013, 2015 και 2017». Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό από άποψη συμμετοχών, σημειώνει ο κ. Ράμναλης.

Στους αγώνες θα τρέξουν 600 και πλέον δρομείς από όλη την Ελλάδα. Ακόμη και οικογένειες δηλώνουν συμμετοχή και μάλιστα από νησιά.

Διατρέχοντας τις χωμάτινες, παραλίμνιες διαδρομές στους πρόποδες του όρους Κρούσια, επάνω στο ανάχωμα της Λίμνης Κερκίνης, όπου είναι ο τόπος βοσκής του Ελληνικού Νεροβούβαλου, αποτελεί μια μοναδική εμπειρία., τονίζει η Ευαγγελία Δούμα, υπεύθυνη του παιδικού αγώνα δρόμου Κερκίνης.

Μέσα από αυτήν διαδρομή μικροί, αλλά και μεγάλοι θα γνωρίσουν την πανίδα και χλωρίδα της Κερκίνης, παράλληλα, υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες για τα παιδιά, όπως ιππασία. «Να μην φοβηθούν να λερωθούν, να αγγίξουν την γή να μυρίσουν το χώμα, να αγκαλιάσουν την φύση».  

Οι κάτοικοι της περιοχής ανέλαβαν εθελοντικά να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες, στο πλαίσιο της προσπάθεια να αναδείξουν τις ομορφιές του τόπου τους και να συμβάλουν στην ανάπτυξη του, παίρνοντας θέση αφέτη στο σημείο εκκίνησης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More