Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδελφοποίηση της Θεσσαλονίκης με το Φορντ Λόντερντεϊλ

Αδελφοποιημένες πόλεις είναι από χθες το Φορντ Λόντερντεϊλ των ΗΠΑ και η Θεσσαλονίκη, η οποία μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη είναι πλέον αδελφοποιημένη με τριάντα πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Τη συμφωνία αδελφοποίησης ανάμεσα στις δύο πόλεις  υπέγραψαν χθες  ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας κι ο ελληνικής καταγωγής δήμαρχος του Φορντ Λόντερντεϊλ, Ντιν Τραντάλις. Στόχος της αδελφοποίησης είναι να ενισχυθούν οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο πόλεις  σε τομείς όπως ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, ο τουρισμός, η αστική ανάπτυξη, το περιβάλλον, ο αθλητισμός, η τεχνολογία, κ.ά.

Στα κοινά στοιχεία που συνδέουν τις δύο πόλεις αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενώ για τη σπουδαιότητα αυτής της συνεργασίας μίλησε κι ο δήμαρχος του Φορντ Λόντερντεϊλ. Όπως και η Θεσσαλονίκη, και το Φορντ Λόντερντεϊλ με το λιμάνι του έχει κομβικό ρόλο στις θαλάσσιες μεταφορές και ιδιαίτερα στο χώρο της κρουαζιέρας, ενώ διαθέτει επιπλέον πανεπιστήμια, αλλά και Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Τέλος, και ο ελληνορθόδοξος, καθεδρικός ναός της πόλης είναι  αφιερωμένος στον Άγιο Δημήτριο. 

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More