Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αισιόδοξα ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις – Προσμονή της αγοράς για τα νέα οικονομικά μέτρα

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε είναι ο τίτλος των φετινών θερινών εκπτώσεων, τα καταστήματα είναι γεμάτα εμπορεύματα και τα πρώτα μηνύματα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Σταύρος Καφούνης.

Είναι μια ευκαιρία για την αγορά, για τις επιχειρήσεις, να δουν τους τζίρους τους να ανεβαίνουν, να μπουν χρήματα στα ταμεία για να γίνουν οι αγορές της επόμενης σεζόν.

Σχετικά με το θέμα των παραπλανητικών εκπτώσεων τόνισε ότι η πολιτεία πρέπει να ελέγχει και να παρεμβαίνει όπου υπάρχουν παραβάτες του νόμου. Πάντως τέτοια φαινόμενα, αν υπάρχουν, είναι ελάχιστα, είπε.

Οι καταναλωτές κάνουν πλέον έρευνα αγοράς πριν ψωνίσουν και είναι ενήμεροι για την προσφερόμενη ποιότητα και τις τιμές, είπε.

Ο ανταγωνισμός των επιχειρήσεων και των εμπορικών καταστημάτων είναι τόσο μεγάλος που δεν μπορεί κανείς εύκολα να ξεγελάσει τον υποψιασμένο κι ενήμερο καταναλωτή, είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Το μεγάλο πρόβλημα τη αγοράς είναι τα ακριβά είδη πρώτης ανάγκης, εκεί που ο πληθωρισμός είναι πολύ μεγάλος, και «τρώει» το μεγαλύτερο κομμάτι του εισοδήματος των εργαζομένων, είπε.

Τα μεγάλα θέματα που παραμένουν άλυτα είναι πρώτον η ρύθμιση των χρεών καθώς από τους 200.000 επιχειρηματίες που δυνητικά θα μπορούσαν να μπουν στη ρύθμιση, έχουν μπει λιγότεροι από 14.000 κι αυτό λέει πολλά. Κανείς δεν θέλει να δει αύριο πολλά λουκέτα.

Δεύτερο μεγάλο θέμα είναι η ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κι η μόνη ευκαιρία είναι να αξιοποιηθεί το Ταμείο Ανάκαμψης.
Είμαστε σύμφωνοι σε κάθε μέτρο που θα χτυπήσει την φοροδιαφυγή και την παραοικονομία, είπε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.
Το Ταμείο Ανάκαμψης έχει τεράστιους πόρους αλλά χρειάζονται γενναίες παρεμβάσεις για να μπορέσουν να διοχετευθούν στην ελληνική οικονομία. Μια σκέψη θα ήταν οι επιδοτήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης να συνδυαστούν με μελλοντικές προσλήψεις προσωπικού είπε ο κ. Καφούνης.
Είναι η στιγμή να μιλήσουμε και για τους συνεπείς δανειολήπτες και αυτοί πρέπει να επιβραβευτούν είπε ο κ. Καφούνης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More