Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλβανία: Φιλοξενεί για δεύτερη φορά τη «Defender Europe 2023»

Η Αλβανία φιλοξενεί για δεύτερη φορά τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στην Ευρώπη, όπου Αμερικανοί στρατιώτες θα εκπαιδεύονται πλάι-πλάι με τους Αλβανούς ομολόγους τους.

Τη Δευτέρα 22 Μαΐου, «Defender Europe 2023» έρχεται με την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DVDay) στα Τίρανα, στην Πλατεία «Μητέρα Τερέζα».

Μεταξύ άλλων, στη δραστηριότητα συμμετέχουν ο πρόεδρος της Αλβανίας Bajram Begaj, ο πρωθυπουργός Edi Rama, ο υπουργός Άμυνας Niko Peleshi, η Αμερικανίδα Πρέσβης στα Τίρανα, Yuri Kim και 4 ανώτεροι στρατηγοί του αμερικανικού στρατού.

Η άσκηση «Defender Europe 23» θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Μαΐου έως τις 23 Ιουνίου. Θα συμμετέχουν περισσότερα από 7.000 Αμερικανοί στρατιωτική και 17.000 στρατιώτες από 20 συμμαχικές χώρες.

Η άσκηση θα ενισχύσει την ικανότητα του στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Αφρική για να υπηρετεί ως Κοινή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων και ως εταίρος ασφαλείας στις στρατηγικά σημαντικές περιοχές των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας, ενώ υποστηρίζει δραστηριότητες στη Βόρεια Ευρώπη και την Αφρική.

Defender Europe είναι μια ετήσια, πολυεθνική, κοινή άσκηση μεγάλης κλίμακας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, σχεδιασμένη για την οικοδόμηση ετοιμότητας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, του ΝΑΤΟ και χώρες εταίρους.

Πηγή:Top Channel

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More