Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλεξανδρούπολη: Εξήντα μια γυναίκες «έσπασαν» την σιωπή τους και μίλησαν για την ενδοοικογενειακή βία

Εξήντα μια (61) γυναίκες βρήκαν το θάρρος, απευθύνθηκαν στο Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης και έλαβαν την κατάλληλη στήριξη μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023. Τους τρεις πρώτους μήνες του χρόνου καταγράφηκαν τα περισσότερα από τα 61 αυτά περιστατικά, ενώ και πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα οι γυναίκες που απευθύνθηκαν στο Κέντρο δεν ήταν λίγες, καθώς υπήρξαν 49 περιπτώσεις.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Κοινωνιολόγος και στέλεχος του Συμβουλευτικού Κέντρου, Δημήτρης Στεφανίδης, με αφορμή και το 5ο διήμερο Φεστιβάλ με τον τίτλο «ο Φάρος της Ισότητας», που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, στις 4 και 5 Ιουλίου.

Ο ίδιος διαπίστωσε, ότι σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, υπάρχει αύξηση στα καταγεγραμμένα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, η οποία υπήρχε μεν πάντα, όμως, πλέον, είναι πολύ περισσότερες οι γυναίκες που την καταγγέλλουν και ζητούν βοήθεια.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι περισσότερες γυναίκες θύματα βίας, που απευθύνθηκαν στο Συμβουλευτικό Κέντρο, ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 25-45 χρόνων, είναι έγγαμες με παιδιά, θύτες είναι οι σύζυγοι ή σύντροφοί τους και μία από τις δύο είναι άνεργη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More