Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλεξανδρούπολη: Μια διαφορετική πολιτιστική εμπειρία- Το ταξίδι στην ιστορία του τσαγιού στην Ευρώπη

Ένα ταξίδι στον 19ο αιώνα και ακόμη πιο πίσω με τη μυρωδιά του τσαγιού…Η ιστορία των δρόμων τσαγιού, η διαδρομή στον χρόνο και τον πολιτισμό, η ιεροτελεστία του και η σύνδεση του με το γυναικείο κίνημα σε μία γιορτινή πολιτιστική εμπειρία με θέμα «Από το δρόμο του τσαγιού… στην εθιμοτυπία του Afternoon Tea στην Ευρώπη» διοργανώνεται σήμερα στο «Sali Βoutique Hotel», στην Αλεξανδρούπολη.

«Είναι ένα ξενοδοχείο που πάντα δημιουργεί ένα ξεχωριστό πολιτιστικό αποτύπωμα. Φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την πολιτιστική βραδιά που συνδέεται με το τσάι, με το δρόμο του τσαγιού» όπως ανέφερε η κ.Ιωάννα Παρασχάκη, προέδρος μορφωτικού και ερευνητικού φορέα, αναλύοντας στην εκπομπή «περίμετρο» της ΕΡΤ3, την ιστορία του τσαγιού, αλλά και πώς το τσάι έφτασε στην Αγγλία και έγινε στη συνέχεια μία πολύ δημοφιλής συνήθεια, συνοδευόμενη με εδέσματα, από την οποία μάλιστα βρήκαν τη φωνή τους, οι γυναίκες.

«Οι γυναίκες τότε είχαν την ευκαιρία να συναντιούνται, να λένε τα νέα τους, να συζητούν για το πολιτισμό. Λένε ότι ένα τσάι ήταν η αφορμή να δοθεί φωνή στις γυναίκες, αν και θεωρείται ότι είναι κάτι που ξεκίνησε από την αριστοκρατία, αλλά πολύ γρήγορα το αγκάλιασε και η μεσαία τάξη», όπως ανέφερε η κ.Παρασχάκη.

Ρεπορτάζ: Βασιλική Μαχαίρα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More