Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλεξανδρούπολη: Το « Ευ Αγωνίζεστε» κέρδισε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Αστέγων  

Το «Ευ Αγωνίζεστε» κέρδισε για 6η φορά η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Αστέγων του περιοδικού δρόμου  «Σχεδία», η οποία συστάθηκε το 2007 και την καμπάνια «γκολ στην φτώχια», συμμετέχοντας  στο παγκόσμιο Κύπελλο  Αστέγων στο Σακραμέντο των ΗΠΑ.

«Η  ελληνική ομάδα από το 2007 και μετά είναι η μοναδική ομάδα παγκοσμίως η οποία μπορεί να μην έχει κατακτήσει το κύπελλο ,ωστόσο έχει κατακτήσει το σημαντικότερο βραβείο το «Ευ Αγωνίζεσθε». Δεν πήραμε καμιά κάρτα, δείξαμε σεβασμό σε όλους τους αντιπάλους μας, αντιμετωπίσαμε της ήττες με χαμόγελο και σεβασμό και η είμαστε η μοναδική ομάδα που κερδίσαμε έξι φορές αυτό το βραβείο» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο Αλεξανδρουπολίτης  Κοινωνιολόγος του «Σχεδία» και προπονητής της ομάδας κ. Άκης  Μαραγκοζάκης υπογραμμίζοντας πως «είμαστε μια ποδοσφαιρική ομάδα, ωστόσο οι νίκες που μας ενδιαφέρουν να πετύχουμε από την συμμετοχή μας  στην ομάδα αυτή δεν είναι εντός του γηπέδου κυρίως θέλουμε να κάνουμε νίκες ζωής εκτός του γηπέδου».

Σύμφωνα με τον κ. Μαραγκοζάκη «η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου  Αστέγων  είναι ένα αθλητικό πρότζεκτ μα πάνω από όλα είναι κοινωνικό πρότζεκτ. Μέλη της ομάδας είναι άνθρωποι οι οποίοι αντιμετωπίζουν την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, είναι άνθρωποι οι οποίοι είναι άστεγοι, είναι όμως άνθρωποι οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει και κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ, αλλά και άνθρωποι οι οποίοι  προέρχονται από το προσφυγικό και το μεταναστευτικό πληθυσμό. Στόχος είναι ότι οι άνθρωποι που προέρχονται από διάφορα μπαγκράουντ ,ζουν στο περιθώριο είτε κοινωνικά αποκλεισμένοι να ενταχτούν σε μια ομάδα και μέσω της ομάδας να πετύχουμε την επανένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο».

Oπως εξήγησε, «αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε έχοντας κάποιες αξίες ,όπως είναι ο σεβασμός στον συμπαίκτη μας, στον αντίπαλο, η συνέπεια, η συνεργασία μεταξύ μας ,άνθρωποι από διάφορα μπαγκράουντ  να αποκτήσουν ένα κοινό στόχο, να αποκτήσουν ένα περιβάλλον και ένα πλαίσιο ενδυνάμωσης και αυτό προσπαθούμε να το κάνουμε παίζοντας ποδόσφαιρο».

«Στο Σακραμέντο των ΗΠΑ η Εθνική ομάδα Αστέγων ποδοσφαίρου ήταν η γηραιότερη ομάδα. Η  αποστολή οκτώ ατόμων που επιλέχθηκε να ταξιδέψει στην Αμερική δεν είχε ποδοσφαιρικά κριτήρια. Η  ευκαιρία που θέλαμε να δώσουμε στους ανθρώπους που  κάνουν μια τεράστια προσπάθεια, δεν αφορά τις ποδοσφαιρικές ικανότητες τους επιβραβεύουμε για  την συνέπεια ,την προσπάθεια ,τα κριτήρια είναι αμιγώς κοινωνικά και καθόλου ποδοσφαιρικά,” είπε ο προπονητής της ομάδας και κατέληξε πως « οι άνθρωποι αυτοί αισθάνονται ότι είναι αόρατοι. Μέσα λοιπόν από την συμμετοχή τους στην ομάδα και μέσα από την συμμετοχή τους στο παγκόσμιο κύπελλο κατάφεραν να γίνουν ορατοί».

φωτο: Gazzetta

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More