Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλάζει το δίκτυο ύδρευσης με σωλήνες αμιάντου σε 4 οικισμούς του Τυχερού

Στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε 4 οικισμούς του πρώην Δήμου Τυχερού προχώρησε ο Δήμος Σουφλιου διασφαλίζοντας την υγεία των κατοίκων της περιοχής .

Ένα  πρόβλημα δεκαετιών όπου η υδροδότηση περνούσε  μέσα από σωλήνες αμιάντου και έφτανε στα σπίτια των οικισμών Τυχερού, Προβατώνα, Ταύρης και Θυμαριάς, επιλύθηκε.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Δαρούσης δηλώνει ικανοποιημένος στην ΕΡΤ Ορεστιάδας αφού η πρώτη προτεραιότητα  της δημοτικής αρχής τώρα υλοποιείται με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΠΟ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΙΤΕΑΣ ΕΩΣ ΝΕΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΥΧΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ»  κάτι που δεν είχαν καταφέρει όπως σχολίασε καμία δημοτική αρχή μέχρι σήμερα.

Δυόμιση χιλιάδες κάτοικοι που παλαιοτέρα θα ήταν περισσότεροι από τις περιοχές αυτές έπαιρναν νερό από σωλήνες αμιάντου με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την υγεία και την ασφάλεια τους αν και το νερό χλωριώνεται κανονικά όπως διαβεβαιώνει ο κ Δαρουσης.

Δημήτρης Δαρούσης Αντιδήμαρχος Σουφλίου

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα γίνει ένα υδραγωγείο στον οικισμό Ιτέας όπου με φυσική ροή το νερό θα φθάνει παντού εξοικονομώντας εκτός των άλλων και ενέργεια.

Εκτός του  υδραγωγείου θα γίνει αλλαγή του δικτύου μήκους 17 χιλιομέτρων ώστε να αντικαταστεί ο αμίαντος  από πολυαιθυλένιο

Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο ενώ ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες μετρήσεις επί του εδάφους στην περιοχή Τριφύλι.

Ταυτόχρονα ολοκληρώθηκε και η δεξαμενή  Τυχερού η οποία είναι ήδη γεμάτη με νερό για να ξεκινήσει τις επόμενες μέρες η λειτουργία της..

Το νερό από το νέο δίκτυο όπως εξηγεί ο κ. Δαρουσης θα έρχεται στο νέα δεξαμενή Τυχερού και αυτό λόγω των εκσυγχρονισμένων εγκαταστάσεων αναμένετε να αντέξει  πολλές δεκαετίες

Η επόμενη υλοποίηση έργου αφορά τον Βιολογικό Τυχερού ο οποίος μπήκε σε τροχιά δημοπράτησης. Πρόκειται για ένα έργο ύψους 13 εκατ. ευρώ με τον τεχνικό σύμβουλο να έχει ήδη ξεκινήσει να ασχολείται.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More