Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγές στην κυβέρνηση για επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων – Επικριτικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του κυβερνητικού έργου αποσκοπούν οι διορθωτικές κινήσεις του πρωθυπουργού, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ενώ έντονα επικριτικά εμφανίζονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Με κεντρικό στόχο η συνολική λειτουργία της κυβέρνησης να είναι η καλύτερη δυνατή ο πρωθυπουργός προχώρησε σε διορθωτικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα προκειμένου να «τρέξουν» οι μεταρρυθμίσεις σε κρίσιμους τομείς και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών. Όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά, είναι το μήνυμα, που στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης: «Γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται αλλαγές στα κυβερνητικά σχήματα. Αυτό δεν ακυρώνει το έργο που μπορεί να έχει γίνει και σίγουρα έχει γίνει σε κάθε υπουργείο. Είναι ανάγκη να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα συνολικά την υλοποίηση του προγράμματος μας και με βάση αυτό θα αξιολογηθούμε όλοι».

Στο επίκεντρο βρίσκεται η ασφάλεια με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να αναλαμβάνει για 5η φορά τα ηνία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς η κυβέρνηση θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις στον χώρο της υγείας.

Ο Δημήτρης Τσιόδρας, διευθυντής του γραφείου τύπου πρωθυπουργού, δήλωσε στην ΕΡΤ πως: «Είναι μία κίνηση του πρωθυπουργού που ενήργησε για άλλη μία φορά με αποφασιστικότητα. Οι πολίτες ξέρουν ότι η ασφάλεια είναι στις προτεραιότητες// 09:42:32:04 Το να ανατεθεί το υπουργείο στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος έχει πολύ μεγάλη δράση στον συγκεκριμένο τομέα. Νομίζω ότι είναι κάτι που μπορεί να λειτουργήσει θετικά».

Με τις πρόσφατες δηλώσεις του Άγγελου Συρίγου, που προκάλεσαν αντιδράσεις, συσχέτισε τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να χαρακτηρίζει άγαρμπο τον ανασχηματισμό και να ζητά την διαγραφή Συρίγου από την Νέα Δημοκρατία. Το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος διερωτήθηκε αν ο Στέφανος Κασσελάκης προσβλέπει σε μελλοντική συνεργασία με τον Κυριάκο Βελόπουλο, προκάλεσε και την αντίδραση της Ελληνικής Λύσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του στο X, ανέφερε ότι: «Kι όσο κι αν παίζει τις μουσικές καρέκλες μετακινώντας φθαρμένους υπουργούς στα υπουργεία στα οποία απέτυχαν παλιότερα, να ξέρει ότι υποχωρήσεις και υποκλίσεις δεν πρόκειται να περάσουν στα κρυφά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως Πατριωτική Αριστερά, θα είναι εδώ, απέναντί τους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχολίασε πως: «Όλα αυτά περί Πατριωτικής Αριστεράς, όλες αυτές τις ανακοινώσεις, ίσως ο κύριος Κασσελάκης έχει λησμονήσει τις μέρες της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με ένα άλλο κόμμα, το οποίο δεν ανήκε στην Αριστερά και ίσως προσβλέπει σε μία μελλοντική συνεργασία, ενδεχομένως, και με τον κύριο Βελόπουλο. Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να ισχύει απ’ όλα αυτά, σημασία έχει πάντως να καταλάβουμε ότι με τα εθνικά θέματα δεν παίζουμε

«Ο κ. Μαρινάκης προφανώς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, όταν αναφέρεται σε κυβερνητικές συνεργασίες με τον ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε η Ελληνική Λύση.

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, δήλωσε ότι: «Θεωρώ ότι υπάρχει ομολογία αποτυχίας όταν αλλάζεις τρεις υπουργούς σε έξι μήνες Ε συγνώμη και εσύ ο ίδιος καταλαβαίνεις πως κάτι δεν πήγε καλά. Αλλιώς δεν θα είχε κάνει καμία αλλαγή».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως: «Είναι διορθωτικές κινήσεις της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για να επιταχύνει το έργο Πρόσωπα δοκιμασμένα στην αντιλαϊκή πολιτική. Τα νοσοκομεία έχουν καταρρεύσει».

Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας χρονιάς αναμένεται να συνεδριάσει την προσεχή εβδομάδα υπό τη νέα του σύνθεση.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More