Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Αυλωνίτης: Τρεις μήνες δεν αρκούν για την κτηματογράφηση του νησιού

Έντονη κριτική ασκεί ο βουλευτής Κέρκυρας και Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, στην κυβέρνηση, με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Κυρανάκη στο νησί των Φαιάκων, για το κτηματολόγιο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του «Τρεις μήνες δεν αρκούν για την κτηματογράφηση του νησιού, δικαίως διαμαρτύρονται οι πολίτες».

Ο κύριος Αυλωνίτης τονίζει ότι «Ο κ. Κυρανάκης δεν μας είπε για παράδειγμα ότι ακόμη εκκρεμούν αντιρρήσεις και αιτήματα διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος για την κύρωση των δασικών χαρτών.  Δεν μας είπε πως θα ανταποκριθούν εγκαίρως οι πολίτες στην Κέρκυρα και στα Ιόνια Νησιά, στην μόλις 3 μηνών προθεσμία που δίνει το κράτος για την κτηματογράφηση, με δεδομένο το ιδιόμορφο νομικό καθεστώς που έχει δημιουργηθεί από την ισχύ του Ιόνιου Αστικού Κώδικα και δημιουργεί δυσκολίες στη διευθέτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Δεν μας είπε πως ο πολίτης, εν μέσω ακραίας ακρίβειας και με δεδομένο τον μικρό και κατακερματισμένο κλήρο στα Ιόνια Νησιά, θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις οικονομικές διευθετήσεις που απαιτούνται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Τέλος ο κύριος Αυλωνίτης επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφώς υπερ ενός  σύγχρονου Κτηματολογίου χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, όμως «οι μεγάλες καθυστερήσεις της Κυβέρνησης και η αποδυνάμωση περιφερειακών γραφείων και δομών, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με συνοπτικές διαδικασίες που δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα στους πολίτες».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More