Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αμβρακικός: Η κάμερα της ΕΡΤ στην μαγευτική Κορωνησία (video)

Κορωνησία, το ψαροχώρι που σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή που θα διανύσεις το στενό πέρασμα των 6,5 χιλιομέτρων, μέσα στην καρδιά του Αμβρακικού κόλπου.

Κατά την διαδρομή μέσα στην Λιμνοθάλασσα Λογάρου συναντήσαμε Αργυροπελεκάνους, Φλαμίνγκο και άλλα άγρια πουλιά που βρίσκουν καταφύγιο μέσα στης στενές λωρίδες εδάφους που η ίδια η φύση δημιούργησε. Οι κάτοικοι του χωριού γυναίκες και άνδρες έχουν κύριο επάγγελμα το ψάρεμα.

Η δυσκολίες κατά το ψάρεμα πολλές, ο καιρός πότε είναι σύμμαχος και βοηθά για καλή ψαριά, και άλλοτε εχθρός, τα δίχτυα ανεβαίνουν στα καίκια χωρίς να έχουν πιαστεί ψάρια. Τα ψάρια που αλιεύονται είναι η γαρίδα Αμβρακικού, η σαρδέλα, το χέλι, κέφαλοι, κουτσομούρες, γλώσσες, τσιπούρες, όλα γίνονται ανάρπαστα στους πάγκους των ψαράδικων.

Η Κορωνησία τα τελευταία χρόνια καταγράφει αύξηση των τουριστών που επιλέγουν για διακοπές το ήρεμο ψαροχώρι του Αμβρακικού.

Ο Αμβρακικός κόλπος είναι ο παράδεισος για όσους αγαπούν την παρατήρηση υδροβιότοπων και την ανακάλυψη σπάνιων πουλιών, με αφετηρία το γαλήνιο ψαροχώρι, την Κορωνησία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More