Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αμβρόσιος: Μήπως το τραγικό συμβάν στα Τέμπη έρχεται ως τιμωρία από το Θεό για το Καρναβάλι;

Οργή και αγανάκτηση έχουν προκαλέσει τα όσα αναφέρει ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος σε άρθρο στο ecclisiaonline όπου αναλύει το «τραγικό ατύχημα του σιδηροδρόμου» στα Τέμπη από «θεολογικής πλευράς».

Επιχειρώντας να απαντήσει στην απορία «Γιατί, Θεέ μου, να συμβαίνουν αυτά τά φοβερά γεγονότα σήμερα στην καθημερινή μας ζωή;» – δεδομένου ότι «τίποτε δεν γίνεται στη ζωή μας χωρίς την θέληση του Κυρίου μας» – ο Αμβρόσιος επικαλείται την «προς του Κολοσσαείς Επιστολή του Αγίου Αποστόλου Παύλου» για να αποφανθεί τελικά με τη μορφή ερώτησης «περί του τραγικού συμβάντος εκεί ψηλά στα Τέμπη της Θεσσαλίας μήπως […] έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν για την υπερβολική ασέβεια του ανθρώπου και τον πλεονασμό της αμαρτίας κατά το προηγηθέν τριήμερο του Καρναβαλιού, που τόσο πολύ γιορτάσθηκε όχι μόνον σ’ ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές του Πλανήτου μας;».

Για τον Αμβρόσιο «το Καρναβάλι είναι η γιορτή του Διαβόλου!!! Και το πλήθος των ανθρώπων, που ξεχύθηκε στους δρόμους με τις αποκριάτικες φορεσιές, στη ουσία ΕΚΑΝΑΝ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ! ΕΛΑΤΡΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ, καθ’ όσον στο τριήμερο αυτό κυριαρχούσαν η σαρκολατρεία, η ανηθικότης, η χυδαιότης κλπ.». Προκειμένου δε να αποδείξει τα λεγόμενά του, ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων παραθέτει σωρεία δημοσιευμάτων από ελληνικές εφημερίδες και ειδησεογραφικά σάιτ.

«Η Ελλάδα μεταβάλλεται αργά-αργά, πλήν όμως σταθερά, σε μια Χώρα ΑΘΕΩΝ και ΜΑΓΩΝ!!! Ο Διάβολος, λοιπόν, χορεύει στις ημέρες μας. Ο Διάβολος πανηγυρίζει για τις …κατακτήσεις του! Και κορυφαίο κατόρθωμα του Διαβόλου είναι το ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΗΑΣ, το τριήμερο του Καρναβαλιού!

Μήπως, λοιπόν, αυτή η τραγωδία των Τεμπών είναι μια έκφρασις της οργής του Κυρίου μας γι΄αυτή την τόσο πανηγυρική Καρναβαλική εορτή του Διαβόλου;» διερωτάται ξανά ο Αμβρόσιος παραθέτοντας εκ νέου αποσπάσματα από δημοσιεύματα για να στηρίξει την επιχειρηματολογία του.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More